Meny
Vinregioner

Bierzo / Spanien

Spanien

Spanien

Bierzo i nordvästra Kastilien är en sovande skönhet och har förutsättningar för att utvecklas till en framtida stjärna. Bierzo liknar det kyliga Galicien i nordvästra Spanien snarare än de varma områden som Toro eller Ribera del Duero.

I Bierzo möts Spaniens kontinentala klimat med Atlantens kyliga väder.  Den magra skiffer- och granitjorden släpper fint igenom vatten och kan samtidigt lagra dagens värme.

Bierzo har också något, som inte många regioner har. Med Mencia har man nämligen en egen druvsort, som nästan inte alls förekommer utanför nordvästra Spanien. Denna traditionella druvsort ger spännande viner. Stilistiskt sett skulle man kanske kunna jämföra den med Cabernet Franc. Men den har ändå en alldeles egen karaktär! Villa de Corullon är ett imponerande bevis på detta.

Spanska viner hos The Wine Company

Inga kommentarer

    Lämna ett svar