Meny
Kul/Bra att veta

Fira nyår med stil – Ryska tsarens favoritchampagne nu i Sverige

Fira nyår med stil – Ryska tsarens favoritchampagne nu i Sverige

Snart är det dags att skåla in det nya året, men vilken champagne ska man välja? Den ryska tsaren visste precis och beställde varje år 400 000 flaskor av sin favoritchampagne Heidsieck Monopole. För oss som ännu inte hittat en favorit har The Wine Companys vinexpert Eckhard Hillman flera tips på champagner som passar utmärkt till nyårsfirandet. Kanske har du samma smak som den ryska tsaren?

Nyår är en helg som många tycker det är kul att fira lite extra. För många kan den samtidigt skapa en del stress med tanke på alla förberedelser som ska hinnas med. The Wine Company levererar vinerna direkt till dörren vilket gör att man slipper bära på tunga flaskor, något som kan vara särskilt praktiskt om man ska köpa större mängder än vanligt, till exempel till nyårsmiddagen.

– Det finns många fördelar med att beställa vin och champagne på internet, framförallt kring högtider. Då vet man ofta i god tid vad man vill ha och när man vill ha det levererat. Man slipper dessutom både långa köer och tunga påsarna, säger Therése Engström, marknadsansvarig The Wine Company.

The Wine Companys champagnetips inför nyår:

Champagne Heidsieck Monopole
Heidsieck är en champagne som var mycket populär på de europeiska kungarnas och kejsarnas hov. Den ryska tsaren beställde varje år 400 000 (!) flaskor av denna champagne. Den har fina nyanser av vita blommor, kanderad frukt och en angenäm ihållande smak av citrusfrukter och gröna äpplen, samt är diskret söt och välbalanserad.

Champagne Sophie Baron Brut
Grande Réserve Sophie Baron är en klassisk champagne. Fina nyanser av mognad och trä visar att den ädla drycken innehåller en stor del reservevin. Smaken är välbalanserad och ädel. Fruktarom med inslag av honung, kola och rostarom. En harmonisk och fin champagne.

Champagne Barons de Rothschild
Denna delikata brut är paradprodukten bland Rothschilds champagne. Denna eleganta Cuvée präglas av den stora andelen Chardonnay-Réserveviner som står för de fint diskreta mogna nyanserna. Både doft och smak är välbalanserad och rund. En förstklassig champagne som är underbar att skåla med. Passar utmärkt till alla slags förrätter samt till nyårets tolvslag.

The Wine Company är en helt ny aktör på den svenska marknaden för vin på nätet. Bakom satsningen står den ledande vinleverantören Hawesko Group. I sortimentet finns ett brett utbud av rött vin, vitt vin, rosévin, mousserande vin och champagne från regioner och druvor som är populära bland svenskarna. Viner som passar till alla typer av tillfällen och som normalt inte finns på Systembolaget. Bland guldkornen märks exempelvis det franska vinet Rothschild (Lafite) Merlot samt Monsanto Chianti från Italien.

Som kund handlar du enkelt och bekvämt ur vår vinshop online medan vi tar hand om resten. The Wine Company beaktar de speciella svenska föreskrifterna och EU-reglerna och vi tar hand om betalning av alkoholskatter för din räkning. Leverans sker från Hamburg direkt hem till dig.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar