Meny
Kul/Bra att veta

Månadens Vin – Januari – Rothschild Merlot

”Vindynastin” från Bordeaux-regionen BARONS DE ROTHSCHILD

Med vinerna från Château Lafite har Barons de Rothschild präglat Frankrikes och regionens vinkultur. Men det är inte bara sådana berömdheter som har gjort att namnet Rothschild står för högvärdiga viner i bästa kvalitet. Château d’Aussières ligger vid Narbonne mitt i Languedoc Appellation Corbières. Eric de Rothschild producerar här viner på typiskt sydfranskt sätt: bäriga, fruktiga och fylliga. De drar nytta av den sydliga solen i ett idylliskt vinlandskap.

 

Rothschild Merlot

Rothschild Merlot

Domaines Barons de Rothschild 2010 Merlot, Pays d’Oc I.G.P., Frankrike

Det nya Merlot från Rothschild (Lafite) är ett äkta paradexempel. Vinet övertygar med sin djupt mörka färg och den typiska smaken som påminner om plommon, malt och druvor. Harmonisk, rund och sammetslen kropp med utpräglad frukt. I finalen visar sig också kryddade vegetala aromer, som ger en något pikant men ihållande eftersmak.

Läs också: Månadens Vin – December – du Toitskloof Sauvignon Blanc

1 Kommentar

Lämna ett svar