Meny
Vinregioner

Pauillac – Bordeaux

Pauillac är väl Bordeauxvinernas mest berömda och mest exklusiva ursprung. Hela 3 av de 5 Chateau, klassade som 1er Grand Cru Classé, kommer från denna region. Dessutom finns här också ett antal världsberömda ”sekundärviner” och många av de 1855 klassificerade vingodsen.

Hemligheten bakom de stora vinerna från Pauillac är jorden. I och för sig är området relativt stor, men vinodling görs endast på ett område som är 6 kilometer långt och 3 kilometer brett. Här finns mycket kiselrik jord, som garanterar att vattnet rinner av perfekt efter regn.

Och naturligtvis är det Pauillac, som är Cabernet Sauvignons kungarike. Ingen annanstans i Bordeaux har denna druvsort en så dominerande andel. Vinerna från Pauillac har därför inspirerat de bästa vinodlarna i den nya världen när de skapat sina egna Cabernet-visioner.

I allmänhet odlar man endast rött vin i Pauillac, vita viner finns inte. De röda vinerna har ett högt anseende i hela världen och är mycket eftertraktade bland finsmakare och vinälskare.

Vi rekommenderar:

Chateau d'Armailhac

Chateau d’Armailhac

Moulin de Duhart

Moulin de Duhart

Läs också: St. Estèphe, Pomerol – Exklusiv vinregion i Bordeaux, St. Émilion, Margaux och St. Julien

Inga kommentarer

    Lämna ett svar