Meny
Vinregioner

Få en mer hälsosam start på 2012 – genom att välja rätt vin

Få en mer hälsosam start på 2012 – genom att välja rätt vin

Nytt år och nya möjligheter. Den som känner att det är dags att tänka lite extra på hälsan i år är inte ensam. I början på är det många som känner sig redo för att leva hälsosammare. De goda nyheterna är att den som vill göra fler hälsosamma val inte nödvändigtvis behöver avstå från god mat och dryck. Genom att följa några enkla riktlinjer kan du fortsätta att njuta av vin med gott samvete.

Tips 1
Välj vin med lägre alkoholhalt

Att välja vin med lägre alkoholhalt är ett enkelt sätt att både få i sig färre kalorier (ju högre halt av alkohol = desto fler kalorier) och dessutom känna sig piggare och fräschare.

Tips 2
Vatten, vatten, vatten

Att man mår bättre av att dricka mycket vatten, särskilt i samband med intag av alkoholhaltiga drycker, är en gammal sanning som tål att upprepas. Det klassiska tipset att dricka vartannat glas vatten är bra att hålla sig till.

Tips 3
Välj rödvin med extra mycket antioxidanter

Antioxidanter har flera fördelaktiga effekter på kroppen och rödvin innehåller ofta en hel del av dessa. En del viner innehåller mer antioxidanter än andra vilket gör att den som tänkt dricka rödvin med fördel kan välja ett vin med extra mycket antioxidanter. Antioxidanter finns naturligt i fler livsmedel än rödvin, till exempel blåbär, granatäpple och mörk choklad. Ett exempel på ett rödvin med hög andel antioxidanter är: Château Jeanneau 2008 Bordeaux A.C. Pris: 98 kronor. Artikelnummer: 577795.

Tips 4
Ät, drick och njut – men i lagom portioner

Den som vill leva lite mer hälsosamt behöver inte skära bort allt som kan anses som mindre nyttigt ur sin kost. Tvärtom gör totalförbud av vissa livsmedel att man snarare garanterar sig själv ett misslyckande. Det är få som varken kan eller vill avstå helt från livets goda. En god balans mellan varierad kost, motion och vila är det bästa tipset för ett hälsosamt leverne.

Trots att de angivna tipsen kan vara hälsosammare val än andra alkoholhaltiga drycker, så kan de liksom alla alkoholhaltiga drycker ha negativa effekter på hälsan. Avnjut alltid vin med måtta.

Vinerna som rekommenderas finns till försäljning hos The Wine Company. Vinet beställs via www.the-wine-company.se och levereras direkt till dörren. Att köpa vin via nätet som levereras direkt hem är ett bekvämt och tryggt sätt att handla vin som varit lagligt inom EU sedan 2007.

The Wine Company är en helt ny aktör på den svenska marknaden för vin på nätet. Bakom satsningen står den ledande vinleverantören Hawesko Group. I sortimentet finns ett brett utbud av rött vin, vitt vin, rosévin, mousserande vin och champagne från regioner och druvor som är populära bland svenskarna. Viner som passar till alla typer av tillfällen och som normalt inte finns på Systembolaget. Bland guldkornen märks exempelvis det franska vinet Rothschild (Lafite) Merlot samt Monsanto Chianti från Italien.

Som kund handlar du enkelt och bekvämt ur vår vinshop online medan vi tar hand om resten. The Wine Company beaktar de speciella svenska föreskrifterna och EU-reglerna och vi tar hand om betalning av alkoholskatter för din räkning. Leverans sker från Hamburg direkt hem till dig.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar