Meny
Vinregioner

Chablis

Chardonnay

Chardonnay

Till världens mest fascinerande och mest speciella vinområden hör utan tvekan regionen Chablis i nordöstra Frankrike. Chablis är ett av världens mest nordliga förstklassiga områden för vinodling.

För producenterna innebär det geografiska läget stor osäkerheter på grund av de varierande väderförhållandena. Det råder ett kyligt klimat och vinbergen har ofta stränga vintrar och frost på våren. Det händer därför ibland att vinodlarna arbetar förgäves.

Chablis berömmelse beror till stor del på sin speciella jord. Ett tjockt lager av musselkalk som för miljoner år sedan tillkom genom marina avlagringar. Tillsammans med det kärva klimatet ger denna kalksten vinerna en speciell karaktär.

Chablivinerna produceras enbart av druvsorten Chardonnay.

Chateau de Ligny

Chateau de Ligny

Läs också: Pouilly Fumé och Sancerre

Chardonnayviner hos The Wine Company

Inga kommentarer

    Lämna ett svar