Meny
Vinregioner

Piemonte och Barolo

Piemonte har en mycket speciell position bland Italiens vinregioner. Piemonte, som ligger i en vidsträckt dal, är den enda regionen i Italien som inte påverkas av havet. Därför råder ett klimat med varma somrar och kalla vintrar, som skapar ett stort antal fascinerande och mycket intressanta druvsorter.

Piemontes kärna är den 1 000 hektar stora regionen Barolo. Vinet med samma namn är för många vinexperter “konungen bland de röda italienska vinerna“. På samma nivå befinner sig vinerna från regionen Barbaresco. En region som är lika liten som Barolo.

Men det finns också flera andra viner i detta premiumsegment. Ett exempel är Barbera, som just nu har en hype. Piemontes vinodlare är såväl traditionsbundna som innovativa.

Italienska viner hos The Wine Company

1 Kommentar

  • […] sig i Piemontes sydöstra ände och är den exklusiva hemvisten för många italienska toppviner. Piemonte ligger i nordvästra Italien vid Alpernas fot och gränsar delvis till Frankrike och Schweiz. I […]

    Svara

Lämna ett svar