Meny
Vinregioner

Coteaux du Languedoc – ett romantiskt vinlandskap

Det är inte många landskap som ger vinstockarna ett så perfekt och samtidigt romantiskt och vackert hem som Languedoc. Denna härliga region, som har den rätta rikhaltiga topografin för olika druvsorter, är samtidigt ett av Europas vackraste kulturlandskap.

Under en tidig medeltid blomstrade här en kultur med ett eget språk. Spåren från denna kultur är närvarande än idag. Numera är Languedoc åter mycket intressant, inte bara på grund av den betydelsefulla historien, utan också för sitt vin.

Coteaux du Languedoc är de högre belägna vinbergen på inlandets bergskedja, som slingrar sig längs slätten ned till Medelhavet.  Klimatet är torrt och typiskt för Medelhavet, passande till den torftiga, steniga jorden. Idealiska förutsättningar för många olika druvsorter. Coteaux sträcker sig över cirka 8 000 hektar och härifrån kommer de kanske mest intressanta viner, som Languedoc har att bjuda på.

Franska viner hos The Wine Company

Inga kommentarer

    Lämna ett svar