Meny
Vintips

Provning från matbloggen Foodpassion

Matbloggen Foodpassion har genomfört en gedigen vinprovning med sex olika viner från Italien, Frankrike och USA som kombinerats med olika spännande maträtter.

Det italienska vinet Sessantanni Primitivo di Manduria 2007 beskrevs av panelen som ett “väldigt gott vin, men var detta så märkvärdigt det här, mums… jag gillar när det är kryddigt, det här är säkert gott till en god italiensk köttfrossa, mycket alkohol tror jag, doften var bättre än smaken, sött rött vin, nää… kärvt å surt” Tilläggas bör att vinet rekommendas att lagras ett par år för att uppnå sin toppkvalitet.

Från Frankrike kommer Chateau de l’Orangerie de Luc som fick beröm för dess mörka rökiga ekfatsinslag och som av vinprovarna bedömes vara “ung, sträv, den här va ju också god, bra skit!, jag gillade det här, jisses!”

Blir det pasta eller pizza ikväll? Rödvinet Palazzo Antinori 2008 är som klippt och skuret för läckerheter från det italienska köket. Panelens omdöme om vinet var “Mjuk, mild, söt, den var jättegod, lite parfymig (som mormors rosenbösparfym), litet lätt pirr på tungan, fungerade utmärkt till förrätten, liten syra på slutet, åh va gott till förrätten”

Letar du efter ett vin som kan bekrivas som “kryddigt, pepparsmak, publikt vin, något strävt, fullt av smaker”? Då rekommenderar vinpanelen det franska vinet Mas de Guiot 2009.

För de festligare tillfällena rekommenderas Champagne Barons de Rothschild Brut. ”Eftersom bubblor som heter champagne är det bästa jag vet så är jag en hård domare. Det måste bubbla rätt, och det gör det! Denna champagne är GOD. Exklusivt god utan att kosta skjortan.”

Från ett av länderna i den nya världen kommer rödvinet Ravenswood Zinfandel. Omdömet från panelen om vinet är att det är ”ju gott det här, ett riktigt sommarvin, bortskämda små druvor det här, va var det för fel på det?, får jag kyla det lite… snälla, va e de utblandat med?, en neutral och omogen tonåring, smakar tåludd. Är det tillverkat manuellt, lite sträv och stram eftersmak”

Inga kommentarer

    Lämna ett svar