Meny
Mattips / Vin & Mat / Vintips

Urmeneta Carmenère 2010 & osmansk gryta

I helgen provade vinbloggaren Magnus Reuterdahl ett av våra chilienska viner baserad på carmenére-druvan. Druvan som tidigare växte på sluttningarna på vingårdarna i Frankrike och vars stockar exporterades till Chile för flera hundra år sedan kan smakmässigt beskrivas befinna sig mellan merlot- och cabernet sauvignon-druvorna.

Han bekriver vinet som ”lent och lättdrucket. Här finns en rejäl dos svarta vinbär och mörka körsbär, ekfatskryddor, tobak, torkade örter och en liten dos varma tanniner. Det är ett enkelt, välgjort vin, med en hel del smak och viss elegans som passar väl att dricka till köttgrytor, fläskkött och pasta m.m. Det gör vidare sitt jobb som ett utmärkt instegsvin och får mig att undra hur deras viner högre upp på kvalitetsstegen är. Kul!“

Därtill bjuder han på ett recept på en krämig osmansk gryta.

Osmansk gryta

Osmansk gryta

Urmeneta Carmenere

Urmeneta Carmenere

Inga kommentarer

    Lämna ett svar