Meny
Vinregioner

Baden, originellt vinodlingsområde

Regionen Baden är ett av Tysklands mest originella vinodlingsområden. Det sträcker sig efter en smal och 400 kilometer lång remsa. Från Franken, över Schwarzwald och ner till Bodensee. Baden är med sina 2000 soltimmar per år och måttliga regn Tysklands varmaste vinodlingsområde.

Precis som Alsace, som ligger i samma zon drar Baden nytta av bergskedjan Vogeserna.  Bergen låter de flesta lågtrycken ”regna av sig” på sin västra sida. Baden har en mängd olika markstrukturer. Allt från granit, kalk till vulkanjord. För många druvsorter är detta idealiska förutsättningar. Detta gäller till exempel för Grau- och Weißburgunder, Riesling men också för röda viner som Spätburgunder.

Ihringen har ett av Badens bästa lägen för vintillverkning. Här har man ett välförtjänt klassificerat Winklerberg – ett ”storartat vin“.

Tyska viner hos The Wine Company

Inga kommentarer

    Lämna ett svar