Meny
Vinregioner

Fronsac / Bordeaux

Fronsac en av Bordelais sovande skönheter. Det finns en del människor som kallar denna lilla och nästan okända appellation i Bordeauxs utkant ”satellit”.

Fronsac har mycket att erbjuda. Vinerna från området var varit ett av de mest berömda från Pomerol. Den legendariske kardinalen Richelieu tyckte så mycket om vinerna från Fronsac att han här lät bygga om en gammal romersk borg till ett lantgods för sina gäster.

Fronsac har dessutom de högsta kullarna i hela Bordelais. De består i regel av skiktningar av kalk eller sandsten. Helt perfekta förutsättningar för druvsorter som Merlot och Cabernet Franc. Men även Malbec och Cabernet Sauvignon trivs i regionen.

Återigen har man börjat att intressera sig för viner från Fronsac. Särskilt efter millennieskiftet. Då uppmärksammade Robert Parker Chateau Haut Moulin Laroque och betygsatte dessa viner med höga betyg.

Chateau Villars Fronsac

Chateau Villars Fronsac

Inga kommentarer

    Lämna ett svar