Meny
Vinregioner

Vinregion Bordeaux

Bordeaux  är förmodligen världens mest berömda och mest eftertraktade vinodlingsområde. Allt som växer här är för världens vinodlare en förebild och alltid ett hett diskussionsämne.

Regionen är skapt för att leverera stora viner. Klimatet förändras hela tiden som ett resultat av dess placering. Havet och Girondes floder har stor påverkan. De många olika jordstrukturerna spelar också en stor roll. Här finns allt från grovt grus, sand, kalksten till lera. Här växer Cabernet Sauvignon och Merlot. Världens finaste druvsorter! Inget land som kan odla dessa druvor skulle avstå.

Och vet du vad? Bordeaux är inte bara ett vin. Bordeaux är njutningens filosofi som ingen annan region i världen har lyckats kopiera.

Franska viner hos The Wine Company

2 Kommentarer

  • […] 2011 innebar problem för många vinodlare i Bordeaux: våren var varm och torr, sommaren sval och fuktig och det var först på senhösten som det åter […]

    Svara
  • Arbeta på vingård - marken
    2013-10-21 at 16:48

    […] hade rätt, men bara när det gällde det egna odlingsområdet. I Bordeaux är klimatet nämligen ganska jämnt och stabilt, medan skillnaderna när det gäller marken är […]

    Svara

Lämna ett svar