Meny
Vin & Mat / Vintips

Château Labegorce Margaux – ädelt Bordeaux-vin

I helgen provade Magnus Reuterdahl ett ädelt Bordeaux-vin från 1999 tillsammans med en maträtt som baserade sig på kyckling. I normala fall rekommenderas ett vitt vin till ett så vitt kött, men då köttet ackompanjerades med smakintensiva tillbehör, passade ett rött vin som detta utmärkt.

Hans utlåtande om vinets smak är att „vinet har en relativt hög syra, fina ekfatstoner, ett torrt anslag och välintegrerade tanniner. Det är elegant och förhållandevis lätt med en fin charkton och torkade örter. Här finns också moreller, svarta vinbär och mogna plommon samt lite kakao, peppar och mint i avslutet. Vinet är välbalanserat och lättillgängligt…“

Länken till såväl hans vinbedömning som matrecept finner du här.

Chateau Labegorce

Chateau Labegorce

Inga kommentarer

    Lämna ett svar