Meny
Kul/Bra att veta / Vintips

Leone de Castris – vin sedan 1665.

En dynasti med lång vintradition

Familjen Leone de Castris kan se tillbaka på en lång vintradition: i Salento har de tillverkat vin sedan 1665 och de tillhör därmed de äldsta vinproducenterna i Italien. Piernicola Leone de Castris är vinproducent i kropp och själ. Med en lugn stämma berättar han om sitt vin, sin historia och sin filosofi kring kvalitet. Godset är historiskt, men trots det är tillverkningen bakom den gamla muren av senaste teknik. Jäsningen sker i tunnor av ädelstål med konstant temperaturkontroll. Alla delar i produktionen hanteras separat och högklassiga viner lagras på ekfat. Godset konsulterar den framstående oenologen Dr Ricardo Cotarella.

Apulien: Vinområde i uppbyggnad

Potentialen för Apuliens karaktäristiska viner av internationell kapacitet har spridits. Flera vinfirmor har investerat i området, och det råder nybyggaranda. Också de traditionella familjegodsen uppnår toppkvalité.  Leone de Castris levererar ständigt viner med hög kvalitet. Godset ger, med sitt Salice Salentino Riserva, sedan mer än 50 år högkvalitativa och internationellt uppskattade och eftersökta skördar.

Leone de Castris 2007

Salice Salentino Riserva D.O.C.

Salice Salentino Riserva kommer från över 40 år gamla vinstockar. Det här är ägarfamiljens ögonsten. En skatt som hanteras omsorgsfullt. Tack vare vinstockarnas ålder och att man skördar för hand är produktionen begränsad. Vinet är intensivt och fylligt. Årgång 2007 är kraftigt, fruktigt och mjukt. Det doftar plommon, torkade frukter och örter och visar en subtil och elegant träarom.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar