Meny
Vinmakare / Vinregioner

Sileni Lookout Point Sauvignon Blanc – Vårat årets vita vin

Lookout Point 2011 Sauvignon Blanc Sileni Estates, Marlborough

Sileni Lookout Point Sauvignon Blanc

Redan Lookout Points doft tyder på ett Sauvignon Blancs typiska karaktär: Intensivt fruktigt med nyanser av grapefrukt och krusbär, som kompletteras av exotiska inslag. I gommen fortsätter den uttrycksfulla frukten med smak aprikos och passionsfrukt med bra längd. Med detta vita vin bevisar Sileni Estates återigen, att finess och kraftfulla aromer mycket väl kan kombineras. Till fiskrätter och härligt salta kräftor passar ett karaktärsfullt Sauvignon Blanc, som detta Lookout Point, alldeles utmärkt!

Ny i webbutiken!

Upptäck Nya Zeeland

I den grekiska mytologin är Sileni vinguden Dionysos följeslagare. Det är de som ligger bakom Sileni Estates namn. Med grundandet av vingodset på 90-talet förverkligade Graeme Avery sina egna drömmar. Idag står hans viner för Nya Zeelands typiska, moderna vinstil. Det är Winemaker Grant Edmonds som ligger bakom godsets snabba framgång.  Han är en expert när det gäller Sauvignon Blanc. Silenis viner har de senaste åren erhållit en rad utmärkelser – precis som Graeme Avery själv för sitt sociala engagemang.

Marlborough: Nya Zeelands Sauvignon Blancs paradis

Landets mest kända vinodlingsområde ligger på den södra öns norra del. I Marlborough, direkt vid kusten råder utmärkta jordförhållanden för Sauvignon Blanc. Denna ädla druva med sin unika och, pikanta karaktär trivs bäst på grusig jord. Den tillförlitliga sommaren och den varma hösten med kyliga nätter gör att druvorna mognar länge. På detta sätt förenar regionens viner det bästa från båda världar: De har samma finess som de europeiska vinerna och därtill den fylliga frukten från andra sidan havet.

Utsikt över havet

Vårt Sauvignon Blanc från Sileni Estates har sitt ursprung och sitt namn på etiketten. Bortskämt av utsikten över Stilla Havet, präglat av den salta havsluften och södra halvklotets sol: Lookout Point.

Sileni Estates: Press & Priser

New Zealander of the Year 2003
Graeme Avery, för sitt bidrag till näringslivet, sporten och turismen

„över genomsnittet“ – „…rik, mjuk Marlborough Sauvignon Blanc.“
för Sileni Estates Hugh Johnnsons Pocket Wine Book

Ballongfarare över vingodset

Inga kommentarer

    Lämna ett svar