Meny
Kul/Bra att veta

Servera champagne för en lyxigare och mer smakrik kräftskiva

Servera champagne för en lyxigare och mer smakrik kräftskiva

Kräftskivan är för många en av sommarens höjdpunkter och ett härligt avslut på den varmare årstiden. Kvällarna blir mörkare igen och vi börjar förbereda oss för höstens ankomst. Vad kan vara bättre än att skåla för kräftorna i champagne? The Wine Company tipsar om dryckesvalen som blir solklara vinnare till kräftorna.

Kräftornas något söta smak kombinerat med lagens sälta och tydliga dillsmak gör att det kan vara knepigt att hitta ett vin som passar. Och det är värt att tänka till lite extra, ett perfekt matchat vin gör stor skillnad för smakupplevelsen av såväl kräftorna som vinet. Kräftornas karaktäristiska smak passar ofta bäst med ett något fruktigare vitt vin som gärna lagrats på ekfat. Lagringen på ekfat ger den fruktiga tonen likt en Sauvignon Blanc som passar fint kräftorna och lagen. Satsa därför på ett smakrikt vin eller champagne, för en garanterat lyxigare kräftskiva.

– Många föredrar vin framför öl och snaps men känner en osäkerhet kring vad som passar. Kräftor funkar utmärkt med vin eller champagne, samtidigt som de kräver lite extra eftertanke gällande dryckesval. Det enklaste är att fråga där man köper sitt vin för att få tips och råd om vilket vin som passar till kräftorna, säger Eckhard Hillman, Weinakademiker hos The Wine Company.

The Wine Companys dryckestips till kräftskivan

Detta är en karaktärsfull champagne med mångsidig arom från kanderade aprikoser, rostat bröd och lindblommor. Det regelbundna pärlandet av bubblor passar bra till den fylliga aromen. Mosaïque Brut är krämigt fräsch, mycket harmoniskt och exakt balanserat. Betygsatt med 20 av 20 poäng av den franska vinguiden Les Sommeliers Vins.

Artikelnummer: 401 139

Pris: 249 kronor

Detta är ett intensivt fruktigt vin med nyanser av grapefrukt, krusbär och exotisk frukt. Smaken har inslag av aprikos och passionsfrukt med mjuk eftersmak. Till fiskrätter och härligt salta kräftor passar ett karaktärsfullt Sauvignon Blanc, som detta Sileni, alldeles utmärkt.

Artikelnummer: 152 008

Pris: 98 kronor

 


 


Inga kommentarer

    Lämna ett svar