Meny
Frankrike / Vinets ursprung / Vinmakare / Vinregioner

Famille Perrin – Garant för kvalitet och autenticitet

Famille Perrin: Framgång i hela världen med stora viner

Sedan fem generationer tillbaka odlar familjen Perrin vin i södra Rhône. Produkterna har ett utmärkt rykte, då de är av förstklassig kvalitet. Familjen Perrins filosofi är att skapa harmoni mellan arbete och natur under användning av traditionella metoder. Detta gör vinerna så speciella och typiska: Familjen Perrin producerar viner med autentiska lokala drag. Denna filosofi används både när det gäller de sällsynta toppvinerna och företagets ”vardagsviner”. På detta sätt har familjen Perrin arbetat sig upp till  toppen  bland världens vinproducenter: Bland annat valdes man under åren 2008 och 2009  till årets vindgods  av Wine & Spirits Magazine och hör därmed tillsammans med familjerna Rothschild, Antinori och Mondavi till den förnäma kretsen av Primum Familiae Vini – the ”first families of wine”.

Côtes du Rhône: Frankrikes självmedvetna söder

Regionen söder om den 45:e breddgraden kallas av fransmännen ”Midi”. Här börjar södra Frankrike. Man känner Medelhavets inflytande på klimatet, det känns ljusare och luften är varmare. Ända ned till Avignon sträcker sig Côtes du Rhône, det kuperade vinområdet på båda sidorna om floden. Här är Cuvée Pierre Perrin hemma. Områdets centrum är Châteauneuf-du-Pape, där man med tunga, barocka röda viner präglar stilen för regionens viner.
Sedan välrenommerade kritiker som Robert Parker fattat tycke för Rhône investeras här mycket vilket resulterar i produktionen av storartade viner. I förordet på sin Rhône-bok medgav Parker, att han privat hellre dricker Châteauneuf än Bordeaux…

 

”Purchasing a wine from this family is about as close to a guarantee of authenticity and high quality as one can expect…”
Robert Parker, The Wine Advocate
Oktober 2010

Cuvée Pierre Perrin 2010 Côtes du Rhône A.C.

Cuvée Pierre Perrin 2010

Namnet Pierre spelar en viktig roll för familjen Perrin och deras gods: Den förste kände ägaren var Pierre de Beaucastel, som 1687 utnämndes till ”Capitaine de la Ville de Courthezon” av Ludvig XIV. 1909 köpte Pierre Tramier och Pierre Perrin detta Château. Cuvée Pierre påminner om detta familjegods stamfäder. Ursprungligen har den hållts i familjen Perrins reserver, och sparats för särskilda tillfällen. Vinet är absolut typiskt för sydliga Rhône vid Châteauneuf och är ett mönsterexempel för den stil familjen Perrins viner har – imponerande koncentration kombinerat med filigran elegans. Cuvée Pierre präglas av typiska nyanser av körsbär och vinbär, pepprig krydda och en lång, komplex final passande till ett utmärkt Côtes du Rhône. Perrin Reserve passar utmärkt till slottsstek, entrecôte och tjälknöl.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar