Meny
Vinets ursprung / Vinmakare / Vinregioner

Château Bel Air

La familie Despagne: När historia möter innovationskraft

Jean-Louis Despagne

Jean-Louis Despagne

I mer än två århundraden lever och arbetar familjen Despagne i Bordeaux. En vändpunkt i familjens historia var år 1969, då Jean-Louis Despagne tog över ledningen av familjens vingods. Den erfarenhet, som han samlat under sina vistelser i Sydamerika, Kalifornien och Nordafrika, lät han komma vinodlingen till godo. Hans mål: att skapa ett sortiment av förstklassiga viner, som lever upp till det stora namn familjen har i regionen.

Det är innovationskraften, kombinerat med den enastående, familjära atmosfären på sina gods, som har gjort familjen Despagne så otroligt framgångsrika. Det viktigaste för Jean-Louis och hans barn är dock att dela den glädje vinet ger – med sina kunder över hela världen!

2009: Århundradets årgång

Chateau Bel Air

Chateau Bel Air

Med sin framtidsfiosofi producerar familjen Despagne utmärkta viner, som prisas av vinkritiker från hela världen. Detta gäller naturligtvis framför allt viner från årgången 2009, som hör till de bästa i Bordeaux någonsin och som får beröm från alla håll. Den berömde vinkritikern Robert Parker betecknar detta vin i sin Wine Advocate till och med som „Magical Vintage“. Vårt insidertips kommer från Château Bel Air, som drivs av familjen vid floden Dordognes kust.

Bordeaux: De stora vinernas hem

Bordeaux

De viktigaste appelationerna i Bordeaux

Så långt man kan minnas är Bordeaux världens främsta vinodlingsområde. I regionens milda, harmoniska klimat, som präglas av Atlanten, växer druvor för långlivade, mycket eleganta röda viner. Oftast handlar det om cuvéer av Cabernet Sauvignon, Merlot och Cabernet Franc, som mognar på olika jord och som vinodlarna sammanför beroende på hur väderleken fortlöper under årets lopp. Château Bel Air Perponcher erhåller sin fina, eleganta karaktär genom den klassiska cuvéen av Cabernet Sauvignon och Merlot.

Château Bel Air Perponcher 2009 Réserve Bordeaux A.C.

Bel Air

Château Bel Air Perponcher 2009 Réserve Bordeaux A.C.

Vinets rika frukt känns redan i doften. Nyanser av mogna, mörka vinbär och körsbär kompletteras perfekt av en diskret fin träsmak. I gommen övertygar den täta strukturen, den harmoniska, mjuka smaken och den ihållande efterklangen. Detta är ett modernt Bordeauxvin på hög nivå, som till fullo motsvarar familjen
Despagnes anspråk.
Château Bel Air Perponcher passar bäst till kraftiga rätter som till exempel älgstek med potatis eller grillat oxkött.

„When it comes to energy and innovation
the Despagne family is a powerhouse
in the Entre-Deux-Mers.“

James Lawther, Master of Wine

Inga kommentarer

    Lämna ett svar