Meny
Röda viner / Vinets ursprung / Vinmakare / Vintips

Chianti Classico från Marchese Piero Antinori

MARCHESE PIERO ANTINORI

– Traditionsmedveten Toscana-visionär

Marchesi Antinoris historia som vinproducent började för över 600 år sedan när Giovanni di Piero Antinoris blev medlem i Florens vingille. Redan från första början stod familjen för vägledande innovationer och stor framgång inom vinodlingen i Toscana. Den nuvarande Marchese Piero Antinori är känd som pionjär för hela Italien. Han var först med att låta franska druvsorter mogna i Toscana barriques och var därmed den vinodlare som skapade de så kallade Super-Tuscans. Hans känsla för särskilda druvsorter i utsökta områden gjorde även Pèppoli till en succé.

TENUTA DI PÈPPOLI

– En exceptionell vingård mitt i Toscana

Sedan ?era århundraden tillbaka be?nner sig godset Pèppoli i omedelbar närhet av Tignanello, familjen Antinoris berömdaste vingods. Redan under medeltiden odlade munkarna i abbotsstiftet Passignano här sina viner. Det unika, skyddade läget i dalen och de enastående villkoren med mineralrik jord begeistrade Marchese Piero Antinori så mycket, att han köpte godset 1985. Sedan dess producerar familjen Antinoris här detta traditionella vin – redan 1988 kom familjens första egna Pèppoli ut på marknaden. Med jubileums-årgången efter 25 år har man ännu en gång bekräftat sina höga anspråk på klass och kvalitet.

FRÅN DEN FANTASTISKA ÅRGÅNGEN 2010

– Pèppoli Chianti Classico

Chianti Classico är ett litet, exklusivt område i Toscana. I det kulliga landskapet mellan Florens och Siena produceras här välrenommerade viner. Detta gäller särskilt för årgången 2010, som övertygar med elegans och ?ness. Den fantastiska kvaliteten på druvorna, som skördades detta år var anledningen till att Marchese Antinori beslöt sig för att producera denna storartade jubileums-cuvée av sin Pèppoli.

Pèppoli 2010 Chianti Classico D.O.C.G.

Marchesi Antinori

Tenuta di Pèppoli hittar man utmärkta förutsättningar för produktionen av denna vitala, fruktiga Jubileums-cuvée. Den mörka rubinröda färgen får en att ana den stora aromatiska tätheten, något som bekräftas av den intensiva körsbärsdoften. Därtill kommer fina rostade nyanser genom mognad i trä. I gommen känns den kraftig och fyllig. Tanninerna är mjuka och silkeslena. Vinet har en ihållande och frisk eftersmak.
Pèppoli passar utmärkt till huvudrätter som kalvstek med gröna bönor. Eller njut av den till prosciutto, pecorino och färskt bröd.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar