Meny
Vinets ursprung / Vinmakare / Vinregioner

Lion’s Rock – Drömvinet från ett av världens vackraste vinodlingsområden

Lion’s Rock — Sydafrikas landmärke

När man närmar sig Kapstaden ser man först det imponerande Taffelberget ovanför – denna stads symbol. En del av detta bergsmassiv är Lion’s Head, ett markant 669 meter högt berg, vars topp påminner om ett lejonhuvud. Denna symbol reser sig inte bara över den historiska staden utan även över ett av världens vackraste vinodlingsområden, Västra Kap. Härifrån kommer denna Cuvée av Cabernet och Merlot – alltså är det ingen överraskning, att Lion’s Head var inspirationskällan till detta sydafrikanska röda vin.

Marinda Kruger van Eck — Erfaren vinodlare i Kap

Det var holländska handelsmän, som på 1700-talet hade med sig de första vinstockarna till Sydafrika. Man märkte snabbt att det i området kring Kapstaden fanns idealiska förutsättningar för vinodling – och så är det än idag, då det nya Sydafrika idag hör till världens mest välrenommerade vinländer. Marinda Kruger van Eck, Lion’s Rocks vinmakare, utnyttjar de naturliga förutsättningarna: havets in?ytande, värmen på dagen, som låter druvorna mogna samt nattens kyla, som ger friskhet och frukt. Västra Kaps torftiga, mineraliska jord bidrar till detta syd-afrikanska vins självständiga enastående kryddiga karaktär.

Lion’s Rock 2011

Cabernet-Sauvignon-Merlot W.O. Western Cape, Sydafrika

lions rockLion’s Rock förbinder den klassiska strukturen, som en Bordeaux Cuvée är känd för, med sydafrikanska röda viners charm och krydda. Detta Cabernets doft domineras av mogna bärs aromer med fina nyanser av Cassis och trä. I smaken tar Merlot över: Mörka frukter, nyanser av kaffe, tobak och cederträ präglar detta mogna och täta röda vin från Sydafrika.

Vinet passar utmärkt till stekt kött och vilt, t.ex. älgstek, stek och Biff á la Lindström. Absolut att rekommendera är också hård ost med mycket salt, som t.ex. mogen Gouda.

Guldmedalj
Catavinum World Wine and Spirits Competition

90/100 points
Moser/Falstaff

Inga kommentarer

    Lämna ett svar