Meny
Om The Wine Company

The Wine Company lanserar ny vinkatalog för sommaren 2013

Välj i lugn och ro. Beställ snabbt och enkelt.

Vinkatalog Sommar 2013

Vinkatalog Sommar 2013

Upptäck viner från hela världen, som vi levererar direkt hem till dig. På mer än 60 sidor finner du information om exklusiva viner från kända vinodlare och betydande odlingsområden runt om i världen, och till varje vin finns en utförlig beskrivning. Bläddra igenom katalogen med nyheter och bästsäljande viner i lugn och ro.

Du finner flera speciella viner hos oss, som exempelvis Mondavi från Kalifornien eller Gérard Betrand från Frankrike. För att tillgodose kundernas ökade efterfrågan så har vi nyligen utökat vårt italienska sortiment.

Vårt tips:

Moscato Sacchetto

Veneto I.G.T.

Moscato Sacchetto

Moscato Sacchetto

En väl kyld Moscato Sacchetto blir som en lätt och frisk fläkt under varma sommarkvällar. Det är en av anledningarna till att vi lagt till detta vin i årets sommarkatalog. Inledningen som är aningen söt balanseras upp perfekt av en efterföljande frisk syra.

Muscat är en av världens äldsta druvsorter och odlas i Europa i många olika varianter. Av druvan framställs vanligen lättare vitviner som kännetecknas av en intensiv muskatarom. Tack vare den höga syran får vinet en rund och subtil smak. I länderna runt Medelhavet framställs även lite sötare dessertviner av Muscat-druvan. Ett klassiskt exempel är det mousserande vinet Asti Spumante.

Gran Sasso Rosato 2012

Salento I.G.T., Farnese Vini Italien

Gran Sasso Rosato

Gran Sasso Rosato

Detta rosévin framställs av druvsorten Negroamaro som huvudsakligen odlas i Italien. Rosato-vinet passar utmärkt till sommarens lätta fiskrätter, till exempel en ugnsbakad sejfilé.

Portioner: 4

Ingredienser:

4 sejfiléer
8 stora mangoldblad
4 stora skivor Gruyère-ost
3 msk gräddfil
lite nymalen svartpeppar
en nypa salt
3 msk olivolja

Tillvägagångssätt:

Tvätta sejfiléerna noggrant, torka av dem försiktigt och salta lätt. Krydda med nymalen svartpeppar och vänd filéerna i gräddfilen. Tvätta därefter mangoldbladen och ta bort de hårda stjälkarna.

Riv av fyra jämnstora bitar aluminiumfolie och pensla den ena sidan med olivolja. Lägg två mangoldblad på vardera foliebit så att de överlappar lätt i mitten. Lägg en skiva Gruyère-ost ovanpå mangoldbladen och toppa med en sejfilé. Vik ihop mangoldbladen över fisken och stäng till aluminiumfolien så att den bildar en rulle.

Baka slutligen rullarna i en ugnssäker form i 180 grader i ca 25 minuter. Servera gärna med timjanstekt potatis och ett glas Gran Sasso Rosato.

Pèppoli 2010

Chianti Classico D.O.C.G. Marchesi Antinori

Pèppoli Chianti Classico

Pèppoli Chianti Classico

På vinbergen Tenuta di Pèppoli hittar vi den berömda vindynastin Antinori. Den traditionsbundna adelsfamiljen från Toscana framställer idag kvalitetsvin i 26:e generationen. Man står bland annat bakom de världskända toppvinerna Tignanello, Sassicaia och Ornellaia som idag kallas ”supertoscanare”.

Familjen Antinori är inte bara en av de mest kända utan också en av de största vinproducenterna i Italien. I dess ägo återfinns många fina vingårdar och vinkällare i regionerna Apulien, Piemonte, Toscana och Umbrien. På senare år har man dessutom utökat verksamheten med vinodlingar i Kalifornien om totalt 1 200 hektar.

Pèppoli 2010 är en Chianti Classico som till 90 % framställs av Sangiovese-druvor. Vinet kännetecknas av frisk frukt och mjuka, sammetslena tanniner. Det passar utmärkt till olika pastarätter.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar