Meny
Vinregioner

Sveriges bästa vinbloggar

Vi gillar inte bara att skriva om viner, vi gillar även att läsa om dem.

I Sverige är det populärt att blogga och det finns självfallet en mängd mat- och vinbloggare. Vi har därför tagit fram en lista på de bästa vinbloggarna i Sverige.

Diderot.se

Per-Olof är vinkännaren bakom denna vinblogg. Han älskar att laga italienskt och testar gärna vin från hela världen. Besök gärna bloggen och läs om hans livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon. Diderot finns även på Twitter.

 

Öhmans Mat & Vin

ohmansmatovin.com hittar vi Öhman som beskriver sig själv som en medelålders farfar som gillar ärliga viner och god mat. Ett stort plus för frekvent uppdatering – minst 20 inlägg per månad med härliga recept och vinförslag.

Vinifierat.se

Bakom denna blogg hittar vi vinmakare och författaren Lars Torstenson som sedan manga år är bosatt i Frankrike. Under åren 1988–2005 ledde han vingården Domaine Rabiega i Provence. Vinifierat garanterar många intressanta inlägg om vinproduktion men vår absoluta favoritkategori är givetvis Provade viner.

Aqua Vitae

vinotinto.wordpress.com får vi följa arkeologen Magnus Reuterdahl.  Utöver arkeologi är vin är en stor passion i hans liv – och det märks i varje inlägg på bloggen!

Foto: Raphael Cameron/Vanity Studios

 

Vinare.blogspot.se

Man förstår på en gång varför just denna blogg är en av Sveriges mest lästa inom genren. Sedan 2005 har de levererat utförliga inlägg och det bjuds ständigt på heta diskussioner i kommentarsfälten. Enligt dem själva har de ”inga andra lojaliteter än deras smaklökar”.

Foodpassion.se

Här möter vi kocken Johannes Johansson från Trollhättan. Han älskar god mat och bjuder alltid på en mängd spännande recept. Vår favoritkategori är självklart Vin där man bland annat kan hitta vinprovning av vårens viner från The Wine Company.

 

Frankofilen.blogspot.se

Mycket intressant vinblogg som sedan 2007 bjuder oss på långa vinrecensioner och topplistor på årets viner. Ni kan även följa Frankofilen på Twitter.

 

Att följa bloggar är både roligt och inspirerande. När det gäller vin finns det så mycket att skriva om, – man har ju hela världen att välja ifrån. Lämna gärna fler tips på bra bloggar härnedan.

5 Kommentarer

 • Anders Öhman
  2013-06-25 at 22:01

  Kul att vara med på lista. Hade det inte varit ”modernt” att ha levande länkar till de bloggar ni tipsar om.
  Finns för övrigt också på twitter: @AndersOhman

  Svara
 • The Wine Company
  2013-06-26 at 09:36

  Hej Anders! Vad roligt att du uppskattar vårt inlägg. Vi uppdaterar med levande länkar.

  Svara
 • Vinsnobben
  2014-03-08 at 11:23

  Tack för bra tips!

  Svara
 • ingrid berglund
  2016-07-06 at 15:15

  Facebook nya

  Svara
 • Steve Lundin
  2017-02-02 at 20:20

  Hej! Ni borde också upptäcka Lena Särnholm’s blogg om vin, vinbönder och resor. Underbart skrivet! Och det är nog bara en handfull i Sverige som har den kunskap och nätverk bland Naturvinsbönder (utan att jobba i branschen) som Lena har. Man riktigt följer med henne i dom vinglande små skuttiga vägarna, till små familjevingårdar ute på landet.

  Svara

Lämna ett svar