Meny
Vin & Mat

Picknick med vin

Det är sommar och vädret skämmer bort oss med mycket sol och skön värme. En av de underbara saker man kan passa på att göra i det här vädret är att ta sig ut i det fria, kanske till stranden, för en picknick. I sommarvädret är det en njutning att tillbringa sin tid utomhus.
Nuförtiden när så många lever i städer är picknickkonsten en utrotningshotad företeelse. Allt fler tillbringar hellre sin tid på ett café eller en restaurang. Vi vill därför här ge dig några praktiska tips för en välsmakande och avslappnad picknick.

En picknick är först en riktig picknick när en vinflaska är involverad. Välj därför ut ett vin utifrån måltiden eller välj en måltid som passar vinet. Det viktigaste är att det är ett bra vin.
Vi kan också rekommendera ett gott, nybakat och knaprigt hembakat bröd, som du redan har skurit upp hemma. Till det passar några fina ostar och paté, lite läckert kallt kött och sköljda och skurna salladsblad.
Som tilltugg kan man ha färdiglagad kyckling (benfri kyckling är smidigt, så slipper man stå där med ben som man måste göra sig av med) eller, vilket vi redan har nämnt, sallad på bröd och en grovskuren ost och frukt, som man kan njuta av som plockmat tillsammans med några oliver. Försök att undvika smör och majonnäs eftersom det inte klarar sig så bra i värmen.
Om du har ett gott rödvin, kan du även köpa eller själv tillaga ett gott grillspett på lamm eller nötkött. Ta bara loss köttbitarna från spettet och servera som plockmat. Det passar även bra att ta med lite bär (jordgubbar, hallon, blåbär, björnbär och krusbär) och nötter, som finns i butikerna efter säsong och som passar utmärkt till vin.
Om du vill ha en dagslång picknick, kan du ta med parasoll, kylväska och mycket vatten. Det finns inget värre än huvudvärk i solen och ett alldeles för varmt vin. En annan lika viktig sak: Det är ingen riktig picknick utan den obligatoriska picknickfilten. Glöm inte att ta med den. Om du inte vill ha småkryp och sand i maten och i kläderna förstås.

Packa picknickkorgen eller kylväskan med omsorg, för du vill inte behöva rota omkring i den hela tiden och vissa saker vill du kanske hålla kalla. Förvara dessa samt efterrätten eller vad du nu vill servera avslutningsvis i kylväskan.

Ett sista tips: Packa inte ner för mycket och för tungt så att du kommer fram till picknickplatsen alldeles utmattad. Minska antalet förpackningar och lämna picknickstället rent och snyggt efter dig.

Ha en härlig picknick!

Vi rekommenderar:

Conte Amato Frizzante Rosato
99 kr
per flaska, 132 kr/l – Alk. 11 % Vol.
Urmeneta Carmenère
95 kr
per flaska, 126:67 kr/l – Alk. 13 % Vol.
Andiamo Prosecco
99 kr
per flaska, 132 kr/l – Alk. 11 % Vol.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar