Meny
Vinregioner

Nya vinfavoriter i vårt kundmailing

caption

Christelle Rickert har satt samman det mailing med viner som vi har skickat ut i veckan. Här provar hon den nya Chablis som vi nu erbjuder våra kunder.

Igår provade The Wine Company-teamet några riktigt fina viner, som alla ingår i det vinerbjudande vi i dagarna har skickat ut till våra kunder. Så nu är våra säljare pålästa och kan ge dig tips och råd om dessa härliga viner.

En härlig sekt. För dig som gillar bubblor i glaset.

Vår absoluta älskling under provning var en sekt, Freudenspiel Riesling Sekt, 2011. Ett vin av toppkvalitet och producerat enbart för oss. Med andra ord, du kan bara köpa det av oss. Det här är ett mycket bra alternativ till Champagne eller Crémant. Som kostar lite mer. Det bubblar fint i glaset och njuts gärna tillsammans med hummer och skaldjur. Visar sig från sin absoult bästa sida om det är riktigt välkylt.

Monte Zovo

I glaset en Amarone från Monte Zovo. Fylligt och mjukt för kalla höst- och vinterdagar.

En annan goding var en Amarone från Monte Zovo från området Valpolicella. Ett mjukt och smidigt vin. Du dricker det bäst 2014/2015, ett vin med lagringspotential. Med fördel dricker du det här vinet tillsammans med maträtter som  vilt, lamm eller kalv.

Les Propriétaires

De tre flaskorna är unika då de bär bilder av de vinmakare som står bakom vinet.
Château Gabarey består av 85% Merlot och 15% Cabernet Franc. Det här är ett vin som  är kryddigt av peppar och kanel och har tydliga toner av plommon och körsbär. Vinet är är fortfarande ungt och vi rekommenderar att du dricker det 2014/2015. Vill du öppna det tidigare rekommenderar vi dig att du dekanterar vinet. Château Perrot  består av 80% Merlot och 20% Cabernet Sauvignon. Den här mixen ger vinet en annan smak och istället för kryddigheten finns här dofter av mocka och choklad. Passar perfekt till tyngre maträtter som vilt och lamm med kraftiga såser. Båda dessa viner har fått några månader på ekfat.

Georg Niermeyer, en av våra vinexperter här i huset, berättar för The Wine Companys säljare om vinerna i senaste utskicket. Det pratas druvor, terroirs, vinproducenter, dofter och smak.

Och till sist, det tredje vinet i lådan. Château Petites Pouges från 2012. Här har vi en cuvée av 60% Merlot, 20% Cabernet Franc och 20% Cabernet Sauvignon. Har inte fått lika lång tid på ekfat som de två vännerna i lådan. Kan drickas yngre.

Tre snygga Bordeauxer i snygg förpackning. En perfekt present!

1 Kommentar

Lämna ett svar