Meny
Vinregioner

Listan över de populäraste druvorna hos The Wine Company: Cabernet Sauvignon favoriten

När svenskar handlar vin på internet är det röda druvor, och främst Cabernet Sauvignon, som helst läggs i varukorgen. Med en djup, röd färg och framträdande karaktärer av cassis och kryddor kniper Cabernet Sauvignon nämligen förstaplatsen i försäljningstoppen bland alla viner hos The Wine Company. På en andra plats hamnar druvan Merlot och på tredje plats den vita druvan Chardonnay.

När det kommer till vin finns det druvor som gör sig bättre i glasen än andra. Cabernet Sauvignons druvor är som gjorda för kvalitetsviner och detta är något som svenskarna har tagit till sig. Små druvor, många kärnor i förhållande till fruktköttet och ett tjockt skal ger vinerna ett stort innehåll
av smakextrakt, fina syror och mogna tanniner. 

Nummer två på listan över favoritdruvor är Merlot, en druva som har stora likheter med Cabernet Sauvignon men som är en mjukare variant. Denna lagringståliga druva brukar förknippas med fruktsmaker som hallon, jordgubbar och körsbär och dominerar i druvblandningar från Bordeaux i Frankrike.

Även om det är röda viner som toppar listan över svenskarnas favoritdruvor så återfinns även den populära vita druvan Chardonnay på prispallen. Vindruvan odlas i många vinregioner världen över och i kombination med aromatiska jästsorter och ekfatslagring ger den smakrika viner. Chardonnay
är även en av de tre tillåtna druvorna i champagne.

– Man går mer mot fruktigare viner där uttrycket hos druvan kommer fram och med mer druvkaraktär såväl som autencitet. Vi föredrar i mindre utsträckning träiga och smöriga toner, utan går i amerikanernas fotspår och väljer fruktbetonade viner. Detta är en trend inte bara i Sverige utan även i
övriga världen, säger Eckhard Hillmann, vinexpert på The Wine Company.

 

Favoritdruvor,topp tio:

1. Cabernet Sauvignon
2. Merlot
3. Chardonnay
4. Zinfandel
5. Tempranillo
6. Sauvignon Blanc
7. Pinot Gris
8. Syrah/Shiraz
9. Carmenére
10. Corvina

 

För mer information och produktprover, kontakta:

Therése Engström Bollweg
Marketing Manager 
 +49 4122 504 -3478

t.engstrom-bollweg@the-wine-company.se

 

 

The Wine Company är en helt ny aktör på den svenska marknaden för vin på nätet. Bakom satsningen står den ledande vinleverantören Hawesko Group. I sortimentet finns ett brett utbud av rött vin, vitt vin, rosévin, mousserande vin och champagne från regioner och druvor som är populära bland svenskarna. Viner som passar till alla typer av tillfällen och som normalt inte finns på Systembolaget. Bland guldkornen märks exempelvis det franska vinet Rothschild (Lafite) Merlot samt Monsanto Chianti från Italien.

Som kund handlar du enkelt och bekvämt ur vår vinshop online medan vi tar hand om resten. The Wine Company beaktar de speciella svenska föreskrifterna och EU-reglerna och vi tar hand om betalning av alkoholskatter för din räkning. Leverans sker från Hamburg direkt hem till dig.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar