Meny
Vinregioner

Årets vin en hyllning till vinhuset Moueixs grundare: Århundradets årgång i exklusiv cuvée

Årets vin en hyllning till vinhuset Moueixs grundare: Århundradets årgång i exklusiv cuvée

En exklusiv cuvée som beskrivs som ett mästerverk och med toner av mörka frukter och lakrits. Det är resultatet av ett nära och mångårigt samarbete mellan The Wine Companys VD och sonen till vinhuset Maison Moueixs grundare. Den prisade Moueix Bordeaux är en hyllning till vinhusets grundare Jean-Pierre Moueix som i år skulle fyllt 100 år. Samarbetet har gjort det möjligt att specialproducera cuvéen endast till The Wine Companys kunder.

Det finns få namn i Bordeaux som klingar vackrare än familjen Moueix. Christian Moueix tog över företaget från sin far och leder det idag tillsammans med sin son. Förutom det världsberömda vinet Pétrus står vinhuset för enastående Bordeaux-viner. Regionen i sydvästra Frankrike är hemort för några av världens mest berömda röda viner.

Vinet, som har aromer av mörka frukter som björnbär och blåbär, har Christian Moueix valt ut speciellt för The Wine Company i tätt samarbete med Alexander Margaritoff, VD för The Wine Company. I gommen kompletteras de fruktiga tonerna av kryddiga accenter och en fin träton. Tanninerna är tydliga, men välbalanserade. Denna kraftiga Bordeaux är ett bevis på att vinhuset Moueix håller en utomordentligt hög klass.

Regionens typiska cuvée-viner framställs av minst två druvsorter, oftast Cabernet Sauvignon och Merlot, ibland även Cabernet Franc. Även om Cabernet Sauvignon är vanligt förekommande så har man för Maison Moueix gjort en cuvée på 85 procent Merlot och 15 procent Cabernet Franc. Vädret i regionen har ett direkt inflytande på kvaliteten på årgångarna, som kan skilja sig åt markant. Tack vare en behaglig värme i Bordeaux under 2010 gavs vinerna en perfekt Struktur och en klassisk elegans med mer koncentration, perfekt mognadsgrad samt friska och balanserade fruktaromer.

Under 2010 skapades mycket stora viner som redan idag hänför både kännare och kritiker över hela världen. Därför är vi extra stolta över att exklusivt kunna erbjuda våra kunder detta mästerverk från det legendariska vinhuset Moueix. Med vår exklusiva cuvée får kunderna en av de sista chanserna att förvärva en Bordeaux från denna exceptionella årgång, säger Christelle Rickert, Marketing Manager på The Wine Company.

För mer information och produktprover, kontakta:

Therése Engström Bollweg
Marketing Manager
+49 4122 504 -3478

t.engstrom-bollweg@the-wine-company.se

The Wine Company är en helt ny aktör på den svenska marknaden för vin på nätet. Bakom satsningen står den ledande vinleverantören Hawesko Group. I sortimentet finns ett brett utbud av rött vin, vitt vin, rosévin, mousserande vin och champagne från regioner och druvor som är populära bland svenskarna. Viner som passar till alla typer av tillfällen och som normalt inte finns på Systembolaget. Bland guldkornen märks exempelvis det franska vinet Rothschild (Lafite) Merlot samt Monsanto Chianti från Italien.

Som kund handlar du enkelt och bekvämt ur vår vinshop online medan vi tar hand om resten. The Wine Company beaktar de speciella svenska föreskrifterna och EU-reglerna och vi tar hand om betalning av alkoholskatter för din räkning. Leverans sker från Hamburg direkt hem till dig.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar