Meny
Röda viner / Vinregioner

Villa Roma – en urgammal tradition – ett stort vin

Riserva från Chianti Classico

Toskana

Längs den gamla romarvägen Via Aurelia har vinerna från
Toskana transporterats till den eviga staden i århundraden

Villa Roma Riserva framställs av Viticola Toscana, ett traditionstyngt italienskt företag. Företaget har sitt huvudkontor och sina rötter på vingården Castello di Meleto, där man sedan år 1256 har framställt fi na viner som har ett fantastiskt rykte över hela världen. Den gamla gården ligger i Gaiole vid Siena i Chiantis kärnområde, Chianti Classico.

Riserva-kvalitet

Lagringen på små ekfat är obligatorisk för viner
av Riserva-kvalitet

Villa Roma Riserva tillverkas enligt en mycket kostsam traditionell metod: små skördar och lång lagring på ekfat innebär att vinet är ett av husets fi naste produkter. Dessutom har det enastående vinåret 2009 med sina till att börja med svala dagar, men framåt hösten härligt varmt och torrt väder, lett fram till ett fruktigt och fi nt vin med bra struktur av högsta kvalitet.

Villa Roma 2009
Chianti Classico Riserva D.O.C.G.

Villa Roma

Villa Roma 2009 Chianti Classico Riserva
D.O.C.G.

Villa Roma från 2009 är ett mycket lyckat vin med fruktig smak som är moget att drickas nu. Mångfacetterade fruktaromer som söta röda bär, fläder och lakrits präglar bouqueten, i gommen är det primärt toscanskt och har en tydlig elegans. Välpolerade tanniner bildar en silkesmjuk struktur och här upplevs inget som tungt eller ”för mycket”. Ett utmärkt vin med en öppen och tillgänglig smak som har mycket att erbjuda även en vinkännare.

Pressröster om årgången 2009

94/100 points

The Wine Enthusiast årgångsöversikt

“Fascinating Vintage”

Robert Parker’s The Wine Advocate

92/100 points

Robert Parker’s Vintage Chart

“The 2009 vintage was a particularly exceptional ride with an extremely satisfying outcome.”

Jancis Robinson’s Purple Pages

Inga kommentarer

    Lämna ett svar