Meny
Om The Wine Company

Är du en av de lyckliga vinnarna i jultävlingen?

Nu har vi utsett vinnarna i vår Jultävling, som du har hittat på HemDelis hemsida. Vi har fem vinnare som får ett set var med en exklusiv sommelierkniv från Le Thier och en praktisk kylmanschett från Screwpull.

De fem vinnarna är:
Peter Modliba, Ronneby
Carina Abrahamsson, Gnosjö
David Ståhl, Asarum
Ola Hansson, Önnestad
Joakim Moberg, Kristianstad

Tävlingsfrågor:

1)      The Wine Company firar en välkänd vinproducent från Kalifornien med en specialutgåva, Anniversary Selection Cabernet Sauvignon 2011. Vem är vinproducenten och hur många år skulle han ha fyllt i år?
Svar: Robert Mondavi, 100 år

2)      Lübecker Rotspon är ett vin som tappas på butelj i Lübeck. Men det är inget tyskt vin som tappas på den dessa flaskor. Från vilket land kommer detta vin och vad är det för vin i en flaska Lübecker Rotspon?
Svar: Frankrike / Bordeaux

3)        The Wine Companys Champagne Sophie Baron görs på de tre druvor som är godkända för produktion av champagne. Vilka är dessa druvor och hur stor andel i procent av respektive druva innehåller denna champagne?
Svar: Pinot Meunier 60%, Chardonnay 30%, Pinot Noir 10%

4)      La Rose Cinsault är ett rosévin. Det här vinet har en ganska spännande etikett. Vad händer med rosen på etiketten då vinet har fått sin rätta temperatur?
Svar: Rosen öppnar sig när vinet har uppnått rätt temperatur

Utslagsfråga:
Berätta för oss varför Le Thier Sommelierbestick och Screwpull kylmanschett hör hemma hos dig?

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR VI ER ALLA!

 

Inga kommentarer

    Lämna ett svar