Meny
Druvsorter / Mattips / Vin & Mat

Chenin Blanc från Sydafrika

När du slänger ihop en Risotto behöver du lite vin. Och då sitter det fint med ett vin som du dessutom kan smutta på under tiden du rör i grytan och ännu bättre om du kan följa upp middagen med samma vin. Magnus Reuterdahl var lite trött och mätt på julmat så efter jul fick det bli kyckling och en härlig Risotto som han gav en knuff i ryggen med Västerbottenost, kantareller och en Chenin Blanc, The Wilde Olive.

Vinet är friskt och fräscht men ganska fylligt, här finns gott om frukt, gröna och gula äpplen, aprikos och lite citrusmarmelad toner som balanseras upp av en fin syra som minner om krusbär…. Ett bra vardagsvin som funkar till lättare rätter, sallader, kyckling, skaldjur eller som sällskapsvin.”

Magnus Reuterdahl, Aqua Vitae

 

Besök gärna Magnus Reuterdahls blogg Aqua Vitae. En blogg full av kreativa recept och recensioner om vin.

 

The Wild Olive Chenin Blanc

The Wild Olive Chenin Blanc

 

Inga kommentarer

    Lämna ett svar