Meny
Från jord till bord / Kul/Bra att veta / Roséviner / Vinregioner / Vintips

Vårens rosényheter gör efterlängtad entré

Vårens rosényheter gör efterlängtad entré

Rosévin har kommit att bli ett lika säkert vårtecken som de första vårblommorna. Helt plötsligt känns rosé som det naturliga valet när det är dags att välja vin och visst är det något speciellt med att hälla upp ett glas rosa vin? The Wine Company har ett brett sortiment av rosé men här presenteras tre favoriter att fira in våren och sommaren med.

När solen så sakteliga börjar skina och våren närmar sig efter månader av vinter och mörker blir allt fler sugna på rosévin. Få saker känns så somriga som ett svalt och friskt rosévin att avnjutas i eftermiddagssolen eller kanske till en lätt och fräsch vårmiddag. The Wine Company presenterar lagom till att rosésäsongen börjar tre viner ur sitt breda rosésortiment som alla passar till vårens härliga middagar eller tillsammans med några goda tilltugg och ett trevligt sällskap.

– Rosésäsongen är ofta förenad med spirande vårkänslor och det är nog få viner som så starkt associeras med vår och sommar som just rosévin, i alla fall i Sverige. När de första vårtecknen kommer går tankarna ofta till rosé. Säsongen har blivit en efterlängtad premiär i dubbel bemärkelse för oss svenskar eftersom man då vet att vi har den härliga våren och sommaren framför oss, säger Therése Engström Bollweg, Marketing Manager på The Wine
Company.

Champagne Veuve Duroy Rosé, Frankrike
Denna champagne doftar röda frukter och diskret av brioche och mjuk vanilj. Den känns välbalanserad och bubblar harmoniskt med ett runt och krämigt avslut i munnen. Champagnen passar perfekt till en aperitif eller bara som den är, ackompanjerad av vår- och sommarsolen.

Artikelnummer: 562003 Pris: 245 kr

Leond’Oro Rosato, Italien
De pärlande bubblorna från Veneto i Italien tillsammans med den hallonröda färgen är båda tecken på den friskhet som kännetecknar Leon d’Oro. Vinet har härliga fruktaromer och en mjuk smak, vilket gör detta frizzante till en idealisk dryck att hälsa gästerna välkomna eller att servera till buffémat eller en fräsch skaldjurssallad.

Artikelnummer: 5531132  Pris: 89 kr

Twin
Oaks Zinfandel Mondavi Rosé, USA
Denna laxfärgade rosé från soliga Kalifornien doftar av solvarma jordgubbar och röda vinbär. Smaken är uppfriskande och fräsch med tydliga noter av saftiga bär som är karaktäristiskt för en Zinfandel. Passar lika utmärkt till fisk och skaldjur som en sallad eller varför inte som en aperitif! Tillgänglig i sortimentet från och med början av maj.

Artikelnummer:
73945
Pris: 98 kr

The Wine Company är en helt ny aktör på den svenska marknaden för vin på nätet. Bakom satsningen står den ledande vinleverantören Hawesko Group. I sortimentet finns ett brett utbud av rött vin, vitt vin, rosévin, mousserande vin och champagne från regioner och druvor som är populära bland svenskarna. Viner som passar till alla typer av tillfällen och som normalt inte finns på Systembolaget. Bland guldkornen märks exempelvis det franska vinet Rothschild (Lafite) Merlot samt Monsanto Chianti från Italien.

Som kund handlar du enkelt och bekvämt ur vår vinshop online medan vi tar hand om resten. The Wine Company beaktar de speciella svenska föreskrifterna och EU-reglerna och vi tar hand om betalning av alkoholskatter för din räkning. Leverans sker från Hamburg direkt hem till dig.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar