Meny
Druvsorter / Vinregioner / Vintips / Vita viner

En Gewurztraminer värd att prova och njuta

Igår fick vi chansen att prova ett vin som vi alla här blev lite förälskade i. Det är en Gewurztraminer från Alsace och det känns extra spännande eftersom det är första gången vi kan erbjuda just den här typen av vin.

Det här är en lätt och frisk Gewurtztraminer som är lite lätt gul i sin färg. Skimrar nästan i guld men går också lite åt det gröna hållet. Unga vita viner drar ofta åt de gröna nyanserna i färgskalan. Ordet Gewürze betyder just kryddor och du finner kryddor och aromer som för dig till regionen. I glaset finner du till exempel nejlika, vita rosor och till det en touch av mineralitet.

Så tänk dig det här vinet väl kylt tillsammans med hårdostar eller som en aperitif på terrassen. Kvällen är räddad. Och gillar du asiatiskt då är det här vinet något för dig eftersom det passar fint ihop med maträtter med curry eller till exempel mango.

Låt inte skruvkorken avskräcka dig. Med den håller sig vinet fräscht längre och behåller både doft och smak.

När vi ändå är inne på sommarviner, verandor och väl kylda viner så vill vi skicka med ytterligare en goding. En Prosecco från Casa Gheller. Matcha med färska jordgubbar eller skåla dina gäster välkommen med ett glas av denna Prosecco.  Fina bubblor känns alltid rätt. Proseccon har precis som Gewurztraminern skruvkork vilket inte är så vanligt för mousserande viner. Kork på och mousse och aromer stannar i flaskan! Perfekt för picknicken. Dessutom gillar vi etiketten som känns modern.

Båda vinerna ingår i vårt aktuella erbjudande Little Eagle. Förresten, Little Eagle är årets röda vin 2014 och tillverkas av en av Sydafrikas bästa vinproducenter.  Inte illa.

 

prosecco Casa Gheller

prosecco Casa Gheller

 

 

 

 

 

 

Inga kommentarer

    Lämna ett svar