Meny
Druvsorter / Kul/Bra att veta / Röda viner / Vin & Mat / Vinprovning / Vintips

…ett trevligt grillvin..

Solo Touriga Nacional Reserva från 2009 är ett trevligt grillvin från Portugal. Det anser Magnus Reutherdahl som skriver för vinbloggen Aqua Vitae. Han har testat detta röda vin som kommer från Dao och som har lagrats 6 månader på ekfat.

”Vinet är i sig ganska kraftig och lite rustikt. Det finns tydliga inslag av mörka bär och frukter såsom mogna plommon, svarta vinbär och en liten röd ton av hallon. Under dessa finns lite blommiga violtoner men också en lite jordig ton som ger vinet karaktär. Vinet har en tydlig sötma som dock balanseras av en bra syra och ekfatskryddor. Just sötman och frukten drar en liten aning åt portvinshållet vilket ger en känsla av vilka toner tourgia nacional ger till portviner.

”Sammantaget är detta ett trevligt, ganska enkelt rött vin som passar till grillat kött med lite hetta eller till lagrade ostar”.

(Magnus Reuterdahl, Aqua Vitae)

  Detta härliga grillvin som passar perfekt i sommar hittar du HÄR!

Solo Touriga Nacional Reserva 2009

Solo Touriga Nacional Reserva 2009

Inga kommentarer

    Lämna ett svar