Meny
Druvsorter / Vin & Mat / Vinprovning / Vinregioner / Vintips

…det här blev skitbra!

Sommaren vill inte riktigt göra entré och nu längtar man mer efter kryddiga grytor och heta soppor än färskpotatis och lätta sommarsallader. När det regnar, ruskar och man fryser är det inte helt fel att laga en mustig gryta. Magnus Reuterdahl skapar sin alldeles egna gulasch och till det gör han gulaska (nudlar) och dricker ett vitt vin från Rueda. En Musgo Verdejo.  En kombination och matupplevelse som han beskriver så här:

”Sammantaget – det här blev skitbra!”

 

Musgo Verdejo 2013 Spanien

Musgo Verdejo 2013 Spanien

”Ett ungt friskt vin som definitivt gjorde jobbet. Enkelt, rakt, fin syra, lite tropisk frukt, friskt och somrigt. Bra allround vin till sommaren som funkar som ett vin att svalka strupen, till fisken, skaldjuren eller varför inte lite hetare mat som en Gulasch! (Magnus Reuterdahl om Musgo Verdejo 2013)

Vinet hittar du här!

Receptet på Magnus gulasch och galuska hittar du här!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar