Meny
Från jord till bord / Kul/Bra att veta

Hur du öppnar en vinflaska utan korkskruv

Planerat för middag utomhus i helgen? De flesta har nog varit med om den frustrerande situationen när de sitter i en park en bit ifrån hemmet och ska njuta av ett gott glas vin, när de inser att korkskruven blev kvar hemma i kökslådan.

Var lugn, du kan fortfarande rädda dagen om det skulle hända dig. Vinflaskor försedda med kork går nämligen att öppna utan korkskruv. Så länge du har skor på fötterna slipper du packa ihop för att åka hem igen och hämta öppnaren. Du kan nämligen placera vinflaskan i skon med botten nedåt och sedan försiktigt men bestämt slå skon mot ett hårt underlag.

Kolla på videon nedan för att se hur du kan göra för att bli picknickens hjälte:

 

Inga kommentarer

    Lämna ett svar