Meny
Druvsorter / Från jord till bord / Röda viner / Vinregioner / Vintips

Little Eagle – Årets röda vin 2014!

Little Eagle - Årets röda vin 2014!

Vinproducenten Little Eagles odlingar klänger likt ett örnnäste fast sig på det berömda Tafelbergets sluttningar. Den sydafrikanska solen kombinerat med de friska vinarna från havet vid Kap gör vinerna fruktiga och mjuka. Solen ger välbehövlig värme samtidigt som vinden hindrar klimatet från att bli för varmt vilket ger druvorna tid att mogna och utveckla sina aromer. Little Eagle har en mjuk och fruktig doft av plommon kombinerat med den kryddighet som är karaktäristisk för Shiraz-druvan.

– Little Eagle är ett vin som är speciellt på många sätt. Vinmakaren Stuart Botha är en av Sydafrikas mest talangfulle och lovande vinmakare som redan räknas som en av landets 15 bästa. Vinet Little Eagle är speciell i sin smak då det kombinerar en elegant mjukhet med kryddiga tanniner som är karaktäristiska för druvan. Vinet passar särskilt bra till grillad mat och eftersom det levereras direkt hem till dörren kan det passa särskilt bra om man är många vid matbordet och det behövs flera vinflaskor, säger Therése Engström Bollweg, Marketing Manager på The Wine Company.

 

Little Eagle Shiraz 2013. W.O. Western Cape

Artikelnummer: 295
649 Pris: 98 kronor

 

Inga kommentarer

    Lämna ett svar