Meny
Kul/Bra att veta / Vin & Mat

Påskägg för vuxna

Något som starkt förknippas med påsken är påskäggen. Sedan mitten av 1600-talet har påskharen kommit med färgglada ägg som vi idag fyller med påskgodis och leksaker till barnen. Men påskägg är väl inte bara för barn, och måste det vara just godis i ägget? Skulle inte du föredra en god flaska vin istället?

 

I år infaller påsken mellan den 2:a och 6:e april och lagom till påsk börjar vi kunna se de första vårtecknen. Vi börjar drömma om solbrända ben och varm asfalt. En frisk flaska rosé med en stor gul rosett blir ett lagom avancerat påskpyssel, och ett påskägg som uppskattas av de lite äldre!Påskägg

 

Vin som påskägg

Testa gärna någon av våra nyheter att ge bort eller att bjuda på till påsk. Buitenverwachting är en Sauvignon Blanc med aromer av krusbär  och nyklippt gräs med en påtaglig fyllighet och längd. Eller kanske världsnyheten Andiamo ICE Prosecco som är ett mousserande vin som gärna får serveras is så att de gula frukterna hamoniseras med en uppfriskande lätthet. Vår egen bästsäljare och prisbelönta rosé Chateaû Font Freye är också ett bra alternativ – ett torrt, lätt och friskt vin med doft av aprikoser, örter och med mycket frukt.

Planerar du att bjuda på påskbuffé i år? Glöm inte att god mat förtjänar ett gott vin, här kan du läsa mer om vilka viner som passar till påskmaten

 

Glad påsk!

 

Visste du att…

Föreställningen om påskkärringar som åker på sin kvast till Blåkulla härstammar från 1600-talets påstådda häxor som anklagades för att åka på bjudning hos djävulen. Våra valborgsmässobål och brasor lever också kvar från den tiden då dessa tändes för att skrämma iväg häxorna.

 

Inga kommentarer

    Lämna ett svar