Meny
Druvsorter / Röda viner / Vinregioner / Vintips

ANDERRA – ÅRETS RÖDA VIN

Ett av de största namnen i vinvärlden, Baron Philippe de Rothschild hör till de mest berömda vinproducenterna i prestigeregionen Bordeaux. Familjen Rothschild har lång erfarenhet och har med åren utökat verksamheten till att även omfatta områden i Europa och Sydamerika. Framgångssagan som började i Bordeaux fortsätter nu i Chile, ett land känt för sina fruktiga och smidiga viner. På vingården vid foten av Anderna har man lyckats förena den chilenska terroiren och den franska vinkonsten med strålande resultat. Ta chansen att uppleva den nya världen tillsammans med baron de Rothschild och Anderra – vårt årets rödvin!

 Anderra Carmenere

VINODLING MELLAN TVÅ BERGSKEDJOR
Valle Central sträcker sig som ett smalt band flera hundra kilometer mellan bergskedjan Anderna och kustbergen. Området är känt för sina fruktodlingar och sin vinframställning. I skydd av bergen får dalgången mycket sol och lite regn. Den genomsyras av ett intrikat nät av kanaler där smältvatten från Anderna rinner ned och bevattnar odlingarna. Jorden består huvudsakligen av sediment, som förts ned i dalen vid snösmältningen, och av sand från Stilla havet. Det är en fantastisk plats för unika viner!

CARMÈNERE: ÅTERUPPTÄCKT DRUVSORT I VALLE CENTRAL
En bit in på 1900-talet var carmenèredruvan en viktig druva i de berömda cuvéerna från regionen. Men druvans benägenhet att drabbas av sjukdomar gjorde odlingen komplicerad och den kom med tiden att spela en allt mer underordnad roll i Bordeaux. Nu har man återupptäckt druvans fantastiska potential i Chile! Här är förutsättningarna närmast perfekta för mjuka, aromatiska viner med mycket kropp. Viner som vårt ”Årets rödvin” Anderra (vars namn utgörs av ”Andes” som står för bergskedjan Anderna och ”Tierra” som står för den chilenska jorden).

Anderra i Chile

Anderra i Chile

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=E4pG846CJ2Y

Inga kommentarer

    Lämna ett svar