Meny
Mattips / Mousserande viner / Vin & Mat / Vintips

Skåla med ett iskallt glas vitt på kräftskivan

Skåla med ett iskallt glas vitt på kräftskivan

 

Bakgrunden till den traditionella svenska kräftskivan startade redan i början av 1900-talet. Sjukdomen ”kräftpesten” spreds i landet och tog död på flera populationer av flodkräftor, vilket gjorde att man började importera kräftor från andra länder, exempelvis Turkiet, Spanien och Kina. Kräftan blev då en lättillgänglig delikatess i många av de svenska folkhemmen. Till en början uppstod denna folkfest främst hos överklassen men runt 60-talet spreds kräftskivan även till resten av den svenska befolkningen.

För att förhöja smakerna av kräftor tipsar The Wine Company om tre olika viner som passar perfekt ihop. Till kräftorna serveras med fördel de klassiska tillbehören som hör festen till. Västerbotten paj, vitlökssås, färska baguetter och en stor härlig potatissallad är bara några rätter som passar utmärkt vid kräftskivan. Tillsammans med det vita vinets krispiga ton möts smakerna och maten kommer till sin fulla rätt.

– Kräftskivan är verkligen en kär tradition hos svenskarna, detta vill vi ta vara på och hylla desto mer. De vita vinerna som vi föreslår är perfekta att antingen bjuda på som värd eller värdinna, eller att ta med som present till värdparet. Öppnas inte flaskan under själva festkvällen så passar de rekommenderade vinerna också extra bra vid andra middagar där skaldjur serveras, helst iskall i ett vinglas och med kvällssol i ryggen, säger Christelle Rickert på The Wine Company.

 

 

Champagne Baron-Fuenté La Révélation
Artikelnummer: 686965 Pris: 198 SEK

Edouard Leiber Pinot Gris
Artikelnummer: 765137 Pris: 129 SEK

Vinerna är tillgängliga fr

 

För mer information och produktprover, kontakta:

Christelle Rickert, Marketing Manager

Tel: +49 4122 504 – 3007, E-post: c.rickert@the-wine-company.se

 

The Wine Company är en helt ny aktör på den svenska marknaden för vin på nätet. Bakom satsningen står den ledande vinleverantören Hawesko Group. I sortimentet finns ett brett utbud av rött vin, vitt vin, rosévin,mousserande vin och champagne från regioner och druvor som är populära bland svenskarna. Viner som passar till alla typer av tillfällen och som normalt inte finns på Systembolaget. Bland guldkornen märks exempelvis det franska vinet Rothschild (Lafite) Merlot samt Monsanto Chianti från Italien.

Som kund handlar du enkelt och bekvämt ur vår vinshop online medan vi tar hand om resten. The Wine Company beaktar de speciella svenska föreskrifterna och EU-reglerna och vi tar hand om betalning av alkoholskatter för din räkning. Leverans sker från Hamburg direkt hem till dig.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar