Meny
Vinregioner

Bubbel till nyårsaftons alla tidpunkter!

Iskall champagne är den oföränderliga klassiska drycken under nyårsfirandet. Det kan däremot vara svårt att välja rätt champagne och veta vad som passar till vad. Vinleverantören The Wine Company vill därför tipsa om champagne som passar till allt. Alla handplockade ur sortimentet med utgångspunkt att det ska finnas något för alla smaker.

Till en av årets största högtider är förväntningarna skyhöga och många börjar planera månader i förväg. Firandet ser dock olika ut för många, vissa börjar med en champagnefrukost medan andra bjuder på champagne till välkomstdrink lagom till kvällens firande. Några serverar ett glas bubbel redan vid lunch och andra väntar till middagen eller skålandet vid tolvslaget. Men vad passar egentligen till vad? Nedan listar The Wine Company fyra olika sorters champagne som gör det enkelt för konsumenten att välja rätt.

– Vi vill rekommendera mousserande vin som passar alla tillfällen under hela nyårsafton oavsett om man vill dricka bubbel till lunch, middag eller vid tolvslaget. Som ett exempel rekommenderar vi Crémant d´Alsace, produkten i sig ett direkt insidertips i Alsace. En annan mer exklusiv champagne som passar till alla typer av mat, vilket är praktiskt för värdarna, är Rothschilds premium champagne, säger Linda Sorby, Marketing Manager på The Wine Company.

Nyårsafton är också ett ypperligt tillfälle att lyxa till det lite extra med champagne i kunglig anda, men som ändå passar under hela nyårsafton. Klassikern Heidsieck Monopole gjorde sig känd bland kungar och kejsare på Europas hov och levererar fortfarande en perfekt balans på paletten. Så även Nicolas Feuillattes champagne brut reserve, som tilltalar samlaren som vill lägga några extra flaskor i källaren.

 

För mer information och produktprover, kontakta:
Linda Sorby, Marketing Manager Sverige
Tel: +49 4122 504 – 3318
E-post: l.sorby@the-wine-company.se

 

Therese Eriksson, presskontakt på Agency
Tel: +46 73 – 326 54 34
E-post: therese@agency.se

 

mousserandechampagne 3F_Champ_Monopole_ExtraDryNicolas Feuillatte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Wine Companys tipsar om champagne till nyårsafton:

Mousserande vin med frisk smak av citrus och persika
Brut Cattin – Crémant d’Alsace AOP

Det mousserande vinet Crémant d´Alsace är fortfarande relativt okänt utanför Alsace. De pärlande vinerna har mycket att erbjuda men ändå har de fört en undanskymd tillvaro i skuggan av mer kända exemplar från Champagne. Brut Crémant från Cattin Fréres visar detta eleganta vins klass. Det har en fin mousse och en frisk, aromatisk frukt med inslag av citrus och persika. I gommen är det krämigt med livliga mineraltoner.
Artikelnummer: 5311234 Pris: 159 kronor

En paradchampagne för Rothschilds älskare
Champagne Barons de RothschildBrut, levereras i ett etui

Denna delikata brut är paradprodukten bland Rothschilds champagne. Den präglas av den stora andelen Chardonnay-Réserve viner, som står för de fint diskreta mogna nyanserna. Den lätta doseringen gör champagnen perfekt och rund. En förstklassig champagne, som är underbar att skåla med och som passar till alla slags rätter.

Artikelnummer: 5092069 Pris: 389 kronor

Välbalanserad champagne med diskret sötma
Champagne Heidsieck Monopole – Extra Dry, Champagne AC

Heidsieck är en champagne som var mycket populär på de europeiska kungarnas och kejsarnas hov – tsaren beställde varje år 400 000 (!) flaskor. Fina nyanser av vita blommor, kanderad frukt och angenämt, ihållande smak av citrusfrukter och gröna äpplen samt diskret sötma. En mycket välbalanserad champagne.
Artikelnummer: 5273440 Pris: 269 kronor 

Ett friskt och fruktigt samlarvin i stjärnklass

Champagne Nicolas Feuillatte – Brut Reserve, Champagne AC

Denna Réserve från Nicolas Feuillatte är nummer 1 på den tuffa franska champagne marknaden: En delikat champagne med fina aromer och harmonisk balans. Inledningen är frisk, i gommen känns den rund och finalen domineras av klar frukt och längd.

Artikelnummer: 5063700 Pris: 298 kronor

Om The Wine Company:

The Wine Company tillhör The Hawesko Group som är den största och mest ansedda vinhandelsgruppen i Europa. Affärsidén är att leverera exklusiva viner från alla världens ledande vinområden – helt legalt – från Hamburg direkt hem till konsumenten. The Wine Company möjliggör för vinintresserade över hela Sverige att enkelt och bekvämt köpa högkvalitativa viner som levereras direkt hem till dörren, utan att behöva bekymra sig för att på egen hand betala för alkoholskatten. The Wine Company etablerades på den svenska marknaden den 1 november 2010 och är E-handelscertifierade.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar