Meny
Sydafrika / Vinets ursprung / Vingårdar / Vinländer / Vinmakare / Vinregioner

Leeuwenkuil är en familjs framgångssaga!

blogg4

Urstensjordar med enorm potential för shiraz i Swartland   

Sydafrikanska Swartland har seglat upp som en av vinvärldens mest spännande regioner. Här är jordarna mycket gamla och ovanligt fruktbara. Det torra medelhavsklimatet ger små skördar, men desto mer innehåll! Druvorna mognar med perfekt kvalitet och hög koncentration. Alla dessa faktorer tillsammans ger viner med en unik karaktär som sedan 1990-talet kallats ”outstanding” av många vinkännare världen över.

En av de äldsta vingårdarna i Sydafrika

Redan 1705 började dåvarande ägaren Arij van Wijk att ställa om gården i Swartland från djuruppfödning till vinodling. Det gör Leeuwenkuil till en av de äldsta vingårdarna i Sydafrika. Arij van Wijks dotter gifte sig med Johannes Augustus Dreyer som flytt till landet efter en misslyckad duell i Tyskland. Sedan dess lever familjen Dreyer på Leeuwenkuil och passionen för vin ärvs från generation till generation. Namnet Leeuwenkuil fick gården år 1800. Det refererar till de vilda kaplejonen som stillade sin törst i vattenhålen som ligger i närheten.

blogg2

 

Unbenannt

 

 

 

blogg3

 

 

 

 

Klicka på flaskan för att beställa:

SA_Leeuwenkuil_Shiraz_13

Inga kommentarer

    Lämna ett svar