Meny
Vinmakare / Vinregioner

Familjens Perrins Réserve – Passion för vin

Beaucastel Vingård

Vingård hos familjen Perrin

Här har familjen Perrin i sex generationer bedrivit vinodling med hantverksskicklighet och hållbarhetstänkande. Familjeegendomen är en av de ledande vingårdarna i södra Rhône. Bröderna Jean-Pierre och François Perrin arbetar i företaget tillsammans med sina söner Marc, Pierre, Thomas och Matthieu. Tillsammans producerar de storslagna viner som är efterfrågade i hela världen. Familjen äger fyra vingårdar i Rhône, däribland det berömda slottet Château Beaucastel i Châteauneuf-du-Pape. François Perrin anses vara en av Frankrikes mest betydelsefulla vinmakare. Många av hans viner får toppbetyg av internationella vinkritiker och det är inte ovanligt att hans förstklassiga viner från Châteauneuf-du-Pape kammar hem full pott, dvs. 100 poäng. Det mest sensationella vinet är emellertid hans fantastiska Côtesdu-Rhône Réserve.

Trogen sitt motto har han skapat ett réserve som omedelbart klev in på förstaplatsen i topp 100-rankingen över Frankrikes bästa viner i tidningen Weinwirtschaft 2015. Högst välförtjänt! Det aromatiska vinet med sin utsökta balans mellan friska fruktaromer och tanniner har även blivit många Côtesdu-Rhône älskares favorit.

Vinerna från Côtes-du-Rhône är välbyggda, kraftfulla och robusta. Alla soliga dagar vid den franska medelhavskusten, torkan och de karga stenjordarna mellan Avignon och Orange frambringar djupröda viner med fyllig kropp och intensiva aromer.

Famille Perrin Portrait 2014_sw

Porträtt familjen Perrin

Famille Perrin Côtes du Rhône Réserve 2012 , Côtes du Rhône AOP, 129 kr, Art-nr 504 939

Med detta réserve visar Francois Perrin sin kompetens som vinproducent. Det är ett fylligt, purpurrött och oerhört aromatiskt vin som kommer att glädja alla fans av franska viner. I den intensiva doften kan vi urskilja bäriga och kryddiga aromer av körsbär, jordgubbar och cassis samt fina toner av lakrits. Smaken är fyllig med generösa och väl integrerade tanniner.Även i gommen återkommer de bäriga aromerna, fint kompletterade av en påtaglig nyans mörk choklad. Det är ett klassiskt Côtes-du-Rhône av de regionala druvsorterna grenache (60 %), syrah (25 %) och mourvèdre (15 %). Ett vin som håller jämna steg med många kvalitetsviner från Châteauneuf-du-Pape. Servera gärna familjen Perrins Côtes du Rhône Réserve till en fin oxfilé.

 

Perrin Cotes du Rhone Reserve

Inga kommentarer

    Lämna ett svar