Meny
Vinregioner

Läskande prosecco drinkar – busenkla recept!

Proseccodrink

Prosecco-drink

 

Många av oss känner den norditalienska proseccon som en lätt, pärlande och uppfriskande dryck som passar till de flesta tillfällena. Prosecco är utan tvekan ett av Italiens mest älskade viner. Men prosecco är mer än så! Du kan välja att njuta av ditt porlande vin som det är eller blanda till en uppfriskande drink. Nedan följer några härliga drinktips! Eller så kan du prova dig fram och hitta på egna drinkar som passar din smak. Möjligheterna är oändliga! Ta en tur i trädgårdslandet, prova med bär eller besök den färska krydddisken som brukar finnas i de flesta mataffärer så här års.

 

RECEPT 1 LIMONCELLO RASPBERRY PROSECCO

Häll lite väl kyld Limoncello i ett väl kylt glas, lägg i några isbitar och frysta hallon. Fyll upp med väl kyld pärlande Andiamo Prosecco och dekorera med några blad mynta.

 

 

RECEPT 2 APERTIVO BITTER PROSECCO

Häll 1 cl Campari Bitter i ett glas. Lägg i några isbitar, finskurna skivor cirusfrukter och fyll upp med Andiamo ICE Prosecco efter tycke och smak. Gurka blir fint att addera som dekoration.

Andiamo ICE ProseccoI_Andiamo_Ice

En sprudlande frisk prosecco från Norditalien med en extra twist. Det finfruktiga och lätt pärlande vinet serveras på is för en särskild
smakupplevelse. Utsökt bubbel för en härlig avslappnad kväll.

 

 

 

 

andiamo prosecco

Andiamo Prosecco

En uppskattad klassiker från norra Italien, sprudlande och friskt fruktigt. Doften är livlig och i gommen upplevs vinet friskt och fint pärlande.
Perfekt som apéritif eller till kalla grönsaksförrätter, lätta pastarätter, en klassisk bruschetta eller till plockmat under en fest.

 

Andiamo ICE Rosato

Rosévinet pärlar fint i glaset med klirrande isbitar och några röda vinbär som dekoration – en perfekt, fruktig sommardrink! Andiamo Ice Rosato
I_Andiamo_Ice_Rosato_NEUfrån Veneto hänför med aromer av hallon och jordgubbar och en härligt frisk karaktär. Lätt, livligt och okomplicerat – som en sommar i Italien!

 

 

 

 

 

 

P.S. Tänk på att smaken av alkohol lätt försvinner med is och bär, vårt hetaste sommartips, ”Drick varannan vatten” D.S.

Glad Sommar!

 

 

Inga kommentarer

    Lämna ett svar