Meny
intervju / Om The Wine Company

Möt vår VD Nikolas von Haugwitz

Nikolas von Haugwitz, Verkställande direktörer, The Wine Company

Nikolas von Haugwitz, VD, The Wine Company

Vi ställde några korta frågor till VD Nikolas von Haugwitz 

 

Vad betyder vin för dig?
Vin handlar om njutning och avkoppling. Det är en hel värld av olika stilar och smakupplevelser. En lugn oas i den snabba och högteknologiska världen som vi lever i idag.

Nu har the Wine Company levererat vin till svenska hushåll under sex år. Hur har det gått?
Det har gått bra, det måste jag säga. Våra svenska kunder uppskattar goda viner och  är dessutom nyfikna. De vill gärna prova sig fram på egen hand. Klassiska vinområden som Toscana, Bordeaux eller Rioja är lika lockande som regioner i Nya världen, t.ex. i Australien eller USA.

För två år sedan startade ni Vino Select-programmet. Vad var tanken bakom det?
Den internationella vinvärlden har vuxit enormt de senaste åren. Aldrig förr har det funnits så många fantastiska viner. Men den snabba utvecklingen har också gjort utbudet mer oöverskådligt. Våra kunder visade tydligt att de ville lära sig mer om vin och den fascinerande vinvärlden, därför startade vi Vino Select.

Så hur fungerar det?
Vino Select är en slags vinklubb, men utan fast medlemskap. Du betalar för varje paket – utan månadskostnad eller bindningstid. Fyra gånger om året erbjuds du ett vinpaket med 12 flaskor, med sex olika, noga utvalda viner samt en mängd användbar information sammanställd på vinkort.

Vad ingår i Vino Select och vem bestämmer innehållet i vinpaketen?
Som jag redan nämnt består varje paket av sex olika viner från världens främsta vinregioner. Det är dessutom en blandning av etablerade vinproducenter och intressanta ”nykomlingar”. Jag är delvis själv med i utvalsprocessen  av vinerna tillsammans med våra vinexperter efter omfattande provningar. 

Provningsanteckningar och matrekommendationer samt information om odlingsområdet och producenten presenteras på samlarkort som medföljer varje vin.

På det här sättet behöver våra kunder inte gå en vinkurs utan kan hålla en egen provning hemma, och ändå lära sig massor. Det är ett enkelt och bekvämt sätt att bygga upp kunskapen om vin.

En sista fråga –  kan man få veta vilket vin du själv unnar dig ikväll?
Såhär i hösttider väljer jag gärna en fyllig och komplex Brunello di Montalcino .

Tack för samtalet!

Här hittar du mer information om Vino Select

Inga kommentarer

    Lämna ett svar