Menu
Mousserande viner / Recept / Vinregioner / Vintips

Fira Champagnedagen med Champagnecocktails!

Idag är det årets Internationella Champagnedag. Champagne har nästan blivit synonymt med högtider och festliga tillställningar så vad är inte lämpligare än att servera champagne en fredag på champagnens dag? The Wine Company har tillsammans med restaurang Supper, som är kända för sina drinkar, tagit fram tre cocktails baserade på champagne. En enklare, en mellansvår och en något mer avancerad. Så här säger Anton Regnéll, barchef på Supper om cocktailtrenden:

– Champagnecocktails har en gammal historia där de kanske mest kända är Bellini och French 75. På Supper jobbar vi mycket med smakkombinationer och fruktighet, vilket ofta ger en komplexitet tillsammans med champagnen. Detta återspeglas i de drinkar som vi har skapat, där vi har gjort varianter på klassiska drinkar fast på vårat sätt.

 

The Wine Companys försäljningssiffror visar även dem att champagne är älskat av svenskarna. Hela 10 procent av all försäljning hos vinleverantören är mousserande och då främst champagne. Linda Sorby som är marknadschef på The Wine Company berättar om drycken:

– Trots champagnens ikoniska ställning som dryck, tycks Champagne som region försöka tona ned sin traditionella och elitistiska status till att bli mer ungdomlig och tillgänglig.

En av de starkaste trenderna just nu är champagnedrinkarna, där champagnen blivit den perfekta cocktailingrediensen.

 

f_pommery_noir_fFramboises et Pommery:framboises

Ingredienser:
3 cl hemgjord skogsbärssockerlag
1 cl Chambord
Fyll upp med Champagne Pommery Noir Brut

 

Hur?
Häll skogsbärssockerlag och Chambord i en champagneflöjt,
toppa med Champagne Pommery Noir Brut.
Rör försiktigt med en sked.

 

 

 

jean-de-villareThe Mint Heritage:mint-heritage
Ingredienser:
3 cl Bacardi Heritage
1,5 cl limejuice
1 cl sockerlag
8 blad mynta
Fyll upp med Champagne Jean de Villaré Grande Reserve

 

Hur?
Skaka alla ingredienser utom champagnen i en shaker med is, sila
genom en fin sil i en coupette med en stor isbit i. Garnera med
myntatopp.

 

 

 

 

 

 

barons-de-rothschild-blanc-de-blancs

Royal Pineapple Dennis:

Ingredienser:

dennis 3 cl Pisco Waqar
2 cl Merlet lune d’abricot
3 cl citronjuice
2 cl passionsfruktssockerlag
3 cl ananasjuice
2 stänk Peychaud bitters
10 cl Champagne Barons de Rothschild Brut Blanc de Blancs

Hur?
Skaka alla ingredienser utom champagnen i en shaker med is, sila det
i ett stort glas eller en urgröpt ananas. Fyll upp med is, garnera med
ananasblad och färsk ananas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments

    Leave a Reply