Meny
Vinkunskap

Vinkurser – vässa dina vinkunskaper

 

Closeup of group of people at winetasting event. They are seated side by side at a table. Mid 30's handsome man is in sharp focus, holding a glas of rose wine and writing down his impressions.

 

 

Vill du lära dig mer om vin? Gå en kurs och lär dig mer om till exempel vinodling, hur du ska kombinera mat med dryck och vilka olika vinsorter och druvvariationer som finns. Här är ett urval av vinkurser utspridda över hela landet. Inga förkunskaper krävs. Är du intresserad av att bli utbildad sommelier så finns det även tips på professionella skolor med kvalitativa utbildningar.

 

Vinkunskapslördag – Linköping

En nybörjarkurs för dig som vill följa med på en resa i vinets värld tillsammans med en erfaren vinkunskapsledare. I den här kursen får du svar på dina frågor om vin och får lära dig vinprovningsteknik, världens vinlagar, druvsorternas färg, doft och smak, vintillverkning, vinlagring, vinlitteratur och sambandet mellan vin och mat.

Pris: 350 kr

Mer om kursen och anmälan

 

Glas och vinprovning – Stockholm

Vinglas har en viktig roll i hur vinets smaker lyfts fram och här erbjuds en vinprovning i Ridel-glas. Glasen är utformade så att de koncentrerar doftaromerna och styr varje vins specifika smak till den plats i munnen där den bäst uppfattas. Lär dig mer om olika viner och glasets roll för dess smak.

Pris: 525 kr

Mer om kursen och anmälan

 

Mat & Dryck i kombination – Skellefteå

Hur kombinerar man mat och dryck? Under tio tillfällen lär du dig hur man bygger upp smaker och varannan gång blir det provningar av flera olika sorters viner, öl och mat som tillsammans skapar upplevelser för alla sinnen.

Pris: 2095 kr

Mer om kursen och anmälan

 

Vinkunskap: lär dig att prova vin – Norrköping

Lär dig hur du provar vin och hur du lägger upp en vinprovning med allt som det kan innefatta. Lär dig om druvor, vinframställning och lagring. Följ även med i diskussionerna kring vad man ska tänka på när man köper vin och hur man ska tänka när man kombinerar det med mat. Slutmålet med kursen är att du ska kunna hålla i en enkel vinprovning för vänner och bekanta, men också att få en djupare förståelse för vinframställning.

Pris: 250 kr

Mer om kursen och anmälan

 

Allt om vin! – Malmö

Lär dig allt om vin. Den här kursen ger dig en bra summering av det som är värt att veta om olika viner från olika delar av världen samt historien bakom dem. Hur odlas druvorna? Hur fungerar jäsningen och hur påverkar lagringen smaken? Kursen avslutas med en enklare vinprovning.

Pris: 1495 kr

Mer om kursen och anmälan

 

Hitta sektionen nära dig för att bli medlem i Munskänkarna här

 

Vill du bli utbildad sommelier? I sådant fall kan vi varmt rekommendera dessa skolor:

 

Restaurangakademien

Mer om kursen och anmälan

 

Vinkällan

Mer om kursen och anmälan

 

Grythyttan

Mer om kursen och anmälan

 

Gustibus

Mer om kursen och anmälan

 

Utanför Sverige

Läs mer här om WSET Globalt (Wine & Spirit Education Trust)

Inga kommentarer

    Lämna ett svar