Meny
Recept / Vin & Mat

3 enkla och annorlunda fördrinkar till nyår

blogg

 

Bubblet är en klassiker på alla nyårsfiranden men med små medel kan man göra oväntade kombinationer som skapar den där festliga känslan. Här följer 3 enkla och lite annorlunda recept på fördrinkar till nyårsfesten:

 

Black Velvet

När man tänker på fördrinkar är kanske inte öl det först man tänker på. Men den här väldigt enkla fördrinken lyxar till vilken öl som helst med lite härligt bubbel. Enkel, festlig och något som dina gäster säkerligen inte förväntade sig.

 1 glas

 

8 cl Champagne

8 cl porter, eller stout

 

Kyl ett champagneglas och häll i Portern, låt den stå en liten stund. Häll i champagnen, rör om och servera.

 

>> Provpaket Bubblande Viner >>

 

 

Champagnecocktail á la Casablanca

En uppfriskande drink med champagne och blodapelsin som ger en härligt röd drink som gärna serveras i ett kallt champagneglas med en limeklyfta på kanten.

 

1 glas

 

2 tsk socker

6 cl blodapelsinjuice

2 tsk limesaft

12 cl champagne

1 limeklyfta

 

Häll sockret i ett välkylt champagneglas. Häll på blodapelsinjuicen och limesaften, rör om och fyll på med champagne. Garnera gärna med en limeklyfta.

 

>> Champagne >>

 

 

Glögg Champagne

Två drycker som är självklar vid den här tiden på året är glögg och champagne. Så varför inte göra den ultimata högtidsdrinken och sammanföra de två? För att imponera ännu ett steg på era nyårsgäster följer här också ett recept på egengjord glögg.

 

12 glas

 

Glögg

5 dl torrt rött vin

2 dl vodka

3 st kanelstänger, krossade

10 st kryddnejlikor

15 st kardemumma frön, lätt krossade

5 msk lönnsirap eller socker

1 cm färsk riven ingefära

 

Koka upp alla de torra ingredienserna till glöggen i 1 dl av vinet och låt dra i 24 timmar om möjligt. Sila det och håll i lönnsirap/sockert och resten av vinet och vodkan.

 

Drink

Beroende på om ni vill att champagnen eller glöggen ska ge mest smak tar man antingen 1 del glögg till 3 delar champagne, eller 3 delar glögg till 1 del champagne. Kan serveras både med och utan is.

 

>> Rött Vin >>

 

Gott nytt år!

Ditt team från the-wine-company.se

Inga kommentarer

    Lämna ett svar