Meny
intervju / Kul/Bra att veta / Nyheter

Vi välkomnar vår gästbloggerska – sommelieren Susanne Berglund Krantz

susanneberglund03

Vi vill stolt presentera vår gästbloggerska för 2017 som kommer skriva några texter här hos oss på The Wine Company. Vem är då Susanne? Hon är en av Sveriges mest kompetenta människor inom sitt gebit, nedan är ett axplock över hennes erfarenheter och projekt.

Susanne utbildade sig till sommelier efter en 20 år lång dans och musikalkarriär. Nästa steg blev att studera till WSET Diploma.

Som sommelier jobbade hon  i Stockholm på Bar à Vin, Vinbaren på Berns och Eriks Vinbar Gondolen.

Vid den tiden tävlade hon samtidigt en hel del och lyckades kamma hem segrar i Lily Bollinger Award, Svenska Mästerskapet i Sommellerie, lagtävlingen Svenska Mästerskapet i Spansk Vinkunskap och silver- och bronsmedaljer i Nordiska Mästerskapet i Sommellerie.

Nu för tiden blir det mestadels dryckesutbildning på Restaurangakademiens sommelierutbildning i Stockholm och Gustibus Sommelierskola i Malmö. Därutöver håller hon Master Classes och seminarier för bland andra ICEX (Spanska Institutet för utrikeshandel) och Wines of Brazil.

Susannes passion är att lära andra att bli lika djupt intresserade som hon själv är av detta oändliga vin-ämne ”Vin är ju utöver att vara en god dryck även geografi, språk och historia.”

Som vinskribent har hon skrivit för Livets Goda och Gate Report, och för närvarannde för nättidningen Finewine.nu Hennes senaste projekt är vinvideobloggen punkvin.se där hon ackompanjeras av makens musik och hans band Pushtwangers.

Susanne kan även stoltsera med en unik utmärkelse från republiken Italien – Ordine della Stella d’Italia – signerad av presidenten själv. Listan på Susannes kunnande kan göras flera sidor lång, men vi väljer att avsluta här för att låta er upptäcka hennes kommande texter inom en rad olika områden under året.

 

 

Inga kommentarer

    Lämna ett svar