Meny
Nyheter / Om The Wine Company / Vinskola

Vinprovning på M/S Mollly

Den 3 Maj bjöd The Wine Company in till vinprovning av vårens nyheter med tema Frankrike, till båten M/S Molly i Stockholms Skärgård. Deltagarna bestod av vinintresserade mat och dryckesbloggare, samt mode och livsstilsjournalister. The Wine Company’s sommelier samt marknadsansvarig Linda Sorby var på plats och guidade igenom vitt, rosé och champagne. The The Wine Company förklarade även vad som skiljer olika vinstilar åt, vilket vin som passar till vilken typ av mat och tips att tänka på för sommar-säsongen. Kvällen bjöd på vackert solsken och viner av karaktärstypiska druvor, med matchande tillbehör i form av somriga kanapéer. Kvällens mest populära viner förutom champagnen blev Le Verger Chablis och Soleillades Rosé från Provence, titta gärna närmare på hela vinflighten nedan.

 

DSC03404

Viner


Le Verger Chablis

2015 Chablis AOP Domaine Alain Geoffroy

 I den lilla, nordliga regionen Bourgogne framställs pikanta och livliga vita viner av chardonnaydruvan. Områdets kalkhaltiga jordar tillför stor finess och fina mineraltoner, vilket är tydligt i detta ljusgula vin med grönskimrande reflexer. I doften känns citron och druvor och i gommen en fin friskhet och livlighet. Chablismästaren Alain Geoffroy som driver familjens vingård i femte generationen har lyckats igen.
Artiekl-nr.: 804663 Pris: 159 kr
Kanapé:
– Skagenkanapé med räkor och toppad med löjrom

 DSC03342


 Rothschild Aussières Sauvignon Blanc (lansering 26 Maj)

2016, Pays d’Oc IGP, Domaines Barons de Rothschild (Lafite), Frankrike

Det första sauvignon blanc-vinet från Rothschild Aussière har en oerhört vacker citrongul färg. Aromer av äpple, lime och persika förenas i detta utsökt friska och harmoniska sauvignon blanc. Här har skickliga vinmakare skapat ett balanserat, runt vin som kan avnjutas direkt eller lagras i ett ytterligare 1–2 år.
Artiekl-nr.: 779152  Pris: 119 kr

Kanapé:

-Liten sallad på varmrökt lax på kavring

 DSC03356


Soleillades 2016 (lansering 10 Maj)

Coteaux d’Aix en Provence AOP, Frankrike

Vinodlarna i Provence vet hur ett bra rosévin ska vara! Soleillades är ett strålande vin som bär solen – Soleil – inte bara i namnet, utan också i den intensivt fruktiga doften av mogna jordgubbar. Det produceras i Aix-en-Provence, den lilla fina appellationen i Frankrikes högborg för rosé. Ett mycket klart och friskt vin med en tydlig mineralkaraktär.

Artiekl-nr.: 775922 Pris: 99 kr

Kanapé:

 -Flatbread med lufttorkad skinka, ruccola och körsbärstomater

 DSC03385


Champagne Heidsieck Monopole

Extra Dry, Champagne AC

Heidsieck är en champagne som var mycket populär på de europeiska kungarnas och kejsarnas hov – den ryska tsaren beställde varje år 400 000 (!) flaskor. Fina nyanser av vita blommor, kanderad frukt och angenämt, ihållande smak av citrusfrukter och gröna äpplen samt diskret sötma. En mycket välbalanserad champagne.
Artiekl-nr.: 289 kr Pris: 289 kr
Kanapé:

-Västerbottenostbakelse med balsamicomarinerad lufttorkad skinka och tomatkompott

DSC03309

Inga kommentarer

    Lämna ett svar