Meny
Om The Wine Company

Kartläggning från The Wine Company: Här är de vanligaste – och knasigaste – frågorna om vin

Kan ni lova att vinet jag just beställde är gott? Om jag sodastreamar mitt vita vin, blir det Cava då? Har ni tysk Champagne? Det är överraskande men inte helt ovanliga frågor som svenskarna undrar om vin. Den onlinebaserade vinshopen The Wine Company har djupdykt i sitt kundtjänstarkiv och kartlagt de vanligaste, men också mest annorlunda och roligaste frågorna bland svenska vinkonusmenter.

Intresset för vin bland svenskar är stort och det går att ägna ett helt liv åt att studera den populära dryckens egenskaper. Alltifrån druvor, producenter, distrikt och terroir. Att klassas som vinkunnig är därför inte lätt, det är dock något som många strävar efter. Varje år får The Wine Companys vinrådgivare tusentals frågor, somliga av vanligare karaktär än andra.

– Flertalet av våra kunder gillar verkligen att höra av sig till oss för att ställa frågor, vilket är jättekul. Vissa kunder kan till och med förnamn på våra rådgivare och ber att få tala med just sin favorit. Många av våra kunder har goda vinkunskaper och är superentusiastiska och intresserade, de ringer helt enkelt för att lära sig mer. Ibland dyker lite lustiga frågor upp men det är bara roligt, vi älskar alla sorters frågor från våra kunder, säger Linda Sorby, Marketing Manager på The Wine Company.

Några av de vanligaste frågorna som The Wine Companys vinrådgivare och kundtjänst får är hur länge kan vinet lagras? Vilken maträtt passar vinet till? Hur ska jag öppna en flaska Prosecco? Varför ska jag lufta vinet? Vill du få svar på dina frågor kan du ringa The Wine Companys vinrådgivare på 0049 4122 50 44 66 eller maila på service@the-wine-company.se.

 

Topplista: Här är kundernas roligaste frågor
1. Har ni tysk Champagne?
2. Efter jag drack vinet hade jag färgade tänder och läppar, så får det väl inte vara?
3. Vi skall besöka tyska vingårdar och undrar om ni har tips på hur man lyckas få med sig så många flaskor vin som möjligt i en SAAB 900? Det är ju lite ont om bagageutrymme. Bör vi köpa en ny bil innan resan?
4. Vår katt har just smakat på vår sangria, vi har alltså ett trädgårdsmingel idag, vi använde vinet Cosima Primitivo, kan det vara farligt på något sätt? Årgången var 2012.
5. Om jag sodastreamar mitt vita vin, blir det typ Cava då?
6. Kan ni lova att vinet jag just beställde är gott? Jag vill att ni lovar!!!

 

Kolla in vårens mest efterfrågade vinnyheter:

 

 

Satyr Sauvignon Blanc
2016 Marlborough
NZ_Sileni_Satyr_SauvignonBlanc_16Smak: Saftigt och runt
I den grekiska mytologin är ”satyren” följeslagare till guden Dionysos. Och det är nog ingen tvekan om att både vinets gud och hans följeslagare hade uppskattat det här vinet från renommerade Sileni Estates. Satyr produceras i Nya Zeelands sauvignon blanc-region och har de typiska, uttrycksfulla aromerna av passionsfrukt, papaya och ananas. Även i gommen upplevs vinet saftigt och runt med en intensiv, livlig och exotisk frukt.
Artikel-nr.: 195838
Pris: 119 kr

 

 

Jean Loron Bourgogne
2015 Bourogne AOP
F_Jean_Loron_Bourgogne_Pinot_Noir_15Smak: Ett lätt, slankt och välavvägt vin
Jean Loron står för klassiska viner från Bourgogne. Här har de skapat ett pinot noir som skimrar vackert rubinrött i glaset och bjuder på en härlig doft av söta körsbär, druvor och lite marsipan, karamell och torkade örter. I gommen framträder en livlig syra, fint balanserad mot frukttonerna och den lätta kryddigheten. Ett lätt, slankt och välavvägt vin.
Artikel-nr. 546061
Pris: 159 kr

 

 

Nierstein Pettenthal Riesling GG
2013 Trocken, Rheinhessen Weingut Gunderloch
D_Pettenthal_Gunderloch_13-(1)Smak: Fyllig frukt och en fin struktur
Det förstklassiga området Pettental i Nierstein har ett mycket gott rykte och att det är välförtjänt bekräftar inte minst denna förstklassiga riesling. Det är ett elegant och livligt vin med en intensiv, fyllig frukt och en fin struktur. Ett vin med förutsättningar att utvecklas enormt under de närmaste åren.
Artikel-nr.: 827385
Pris: 298 kr

 

 

 

Langhe Rosso

2015 Langhe Rosso DOC Beni di BatasioloI_Batasiolo_Langhe_Rosso_15
Smak: Fin syra och kryddiga toner
Barbera sätter tonen in denna cuvée. Här förenas druvan med dolcetto och en liten andel nebbiolo till en äkta Piemonte-komposition. Den tillför vinet en ljusröd färg och härliga aromer av Amarena-körsbär. Frukten bärs upp av en fin syra och framhävs av lätt kryddiga toner. Fina garvsyror ger vinet en bra struktur.
Artikel-nr. 376084
Pris: 119 kr

 

Inga kommentarer

    Lämna ett svar